Angrepet av elg på skoleveien

Hans Jørgen Olsen (12) ble angrepet bakfra på vei til skolen av en illsint elg i morges. Dyret ga seg ikke før gutten lå på bakken og spilte død.

Saken oppdateres.

12-åringen fra Leksvik skulle ta en snarvei gjennom et hageområde for å komme seg til busstoppet i morges. I mørket oppdaget han og søsteren (10) plutselig øynene til den store elgen.

- De så ikke elgen før den var for nære. Søsteren løp bort, men Hans Jørgen rakk ikke å komme seg unna før elgen stanget ham i ryggsekken og ryggen, sier Julie Ann Olsen, moren til 12-åringen.

- Spilte død

Elgen skal så ha presset guttungen frem til at han ikke maktet å løpe fortere, og 12-åringen gikk rett i bakken. Her lå han musestille og kikket opp på det store dyret som sto bøyd over ham.

LES OGSÅ: Avliver trolig Leksvik-elgen

- De hadde øyekontakt, men Hans Jørgen lå helt i ro og spilte død frem til at elgen hadde gått, sier moren.

Vondt i ryggen

12-åringen dro så til skolen, hvor han ble tatt hånd om av helsesøsteren.

- Han ringte hjem i lunsjpausen og sa han hadde litt vondt i ryggen. Han er nå undersøkt for smertene, men det skal ikke være noen alvorlige skader, sier moren.

Søker etter elgen

Mannskap fra Lensvik og Mosvik lensmannskontor har i dag vært ute og søkt etter elgen.

- Vi har fått melding om elgangrepet, og har vært ute noen runder og sett etter dyret, får adressa.no opplyst fra lensmannskontoret.

På forsiden nå