Etterforskes for uaktsom kjøring

Politiet mener det er overveiende sannsynlig at uaktsomhet er årsaken til bussulykken i Verdal som krevde tre liv, og hvor 26 personer ble skadd lørdag formiddag.

Saken oppdateres.

Politiet starter i morgen avhør av vitner etter bussulykken. Sjåføren av ulykkesbussen er siktet og fratatt førerkortet.

LES OGSÅ: Siktet og fratatt førerkortet

Politiet anser det som overveiende sannsynlig at det foreligger uaktsomhet.– Det er ikke tatt ut noen formell siktelse i saken, men når det foretas tvangsmidler, som at vi har fratatt sjåføren førerkortet, blir det automatisk opprettet en siktelse i saken. Sjåføren har ikke fått opprettet noen advokat, og det er heller ikke sikkert at det vil bli tatt ut noen formell siktelse i saken, sier politiførstebetjent Leif Gundersen i Verdal lensmannsdistrikt til NTB.

Rakk ikke fram

Det var meget glatt på ulykkesstedet, og veien var ikke strødd. Statens vegvesen har fått rapport fra det ansvarlige entreprenørselskapet Mesta om at det var sendt ut bil for å strø veien.

LES OGSÅ: Handleturen endte i tragedie

– Mesta vurderte forholdene klokken 04.00 og 06.00, men konkluderte med at det ikke var nødvendig å strø. Klokken 07.00 forandret de derimot mening, og sendte ut en strøbil. Det var rett og slett bare uheldig at strøbilen ikke hadde kommet fram til ulykkesstedet før bussen kjørte av veien, sier distriktssjef Olav Kåre Fuglem i Statens vegvesen til NTB.

Kåre Grande (64) fra Steinkjer, Anne Grete Haddal (55) fra Verdal og Liv Sem (66) fra Beitstad omkom og 26 andre passasjerer ble skadd da bussen de satt i kjørte utfor veien på riksvei 72 i Inndalen i Verdal lørdag morgen. Bussen med 44 tidligere og nåværende ansatte i TrønderBilene var på vei fra Steinkjer til julehandel i Östersund i Sverige da ulykken skjedde ved 8-tiden lørdag morgen.

– Dette er en forferdelig trist ulykke som preger oss i Statens vegvesen også, sier Fuglem.

Får hjelp

Verdal kommune har opprettet et støtteapparat som ordfører Bjørn Iversen håper skal gi de berørte god hjelp etter ulykken.

– Vi har opprettet et pårørendesenter i på Verdal bo- og helsetun i Verdal kommune som er åpent til klokka 23 om kvelden. Ellers er det døgnbemannet telefon for dem som trenger det. En av de omkomne var hjemmehørende i vår kommune, mens to var fra Steinkjer, opplyser ordfører Bjørn Iversen i Verdal kommune til NTB.

Han vil selv ta kontakt med familien til den omkomne fra Verdal i løpet av søndagen.

– Vi er en liten kommune med 14.000 innbyggere. Dette kommer til å prege samfunnet vårt i lang tid fremover. Vi vil følge opp alle som har blitt rammet av ulykken, samtidig som vi må finne en balanse mellom hva vi vil tilby av tiltak og unngå å trenge oss på, sier Iversen til NTB.

LES ALT OM DØDSULYKKEN I VERDAL

 
På forsiden nå