Bussjåfør får førerkortet tilbake

Føreren av ulykkesbussen som kjørte av veien i Verdal får tilbake førerkortet. Det har Nord-Trøndelag politidistrikt bestemt.

Saken oppdateres.- Men det er bare foreløpig. Den endelige avgjørelsen vil bli tatt når hele etterforskningen i forbindelse med bussulykken er avsluttet, opplyse politiadjutant John Bjøraas.- Hvorfor gjør dere det på denne måten?- Slik saken står, synes vi det er forsvarlig og rett.

Ubesvarte spørsmål

Bjøraas fremholder at det ennå gjenstår en del spørsmål i etterforskningen. Blant annet er ikke fartsskiven fra ulykkesbussen ferdig analysert. Den er sendt til Tyskland og analyseresultatet har latt vente på seg. Bjøraas har ingen formening om hvorfor dette har tatt så lang tid.- Etterforskningen av bussulykken har høy prioritet hos oss. Når vi får alle svarene vil vi raskt kunne sette en sluttstrek for etterforskningen, sier Bjøraas.Politiet beslagla rutinemessig sjåførens førerkort like etter ulykken for vel tre uker siden. Sjåføren ble siktet for uaktsom kjøring. Tre personer omkom og 26 personer ble sendt til sykehus med skader. I ettertid har det fremkommet kritikk mot politiets fremgangsmåte fra flere hold. Det er blant annet blitt hevdet at førerkortbeslaget urettmessig har bidratt til å stemple sjåføren som syndebukk.De tekniske undersøkelsene av ulykkesbussen påviste ingen feil eller mangler ved ulykkesbussen etter det adressa.no får opplyst.

 
 
 
På forsiden nå