Saget seg gjennom seks vegger

Profesjonelle innbruddstyver saget seg gjennom seks vegger før de brøt opp safen og stakk av med beholdningen på Magneten kjøpesenter natt til søndag.

Saken oppdateres.

Innbruddet ble oppdaget av renholdere som kom på jobb søndag. Dette er et av de groveste og frekkeste innbruddene politiet på Innherred noen gang har sett. Med avansert verktøy som slagvåpen og skjæreutstyr banet de seg vei gjennom seks vegger før de kom frem til safen hvor deler av omsetningen fra fredag og lørdag befant seg.

TV-ADRESSA: Innbrudd på Magneten

– Dette var ikke noen impulshandling, sier etterforskningsleder Tor Klevmo.

– Mye tyder på at innbruddet var planlagt i lang tid i forveien. Tyvene må ha spanet og vært godt kjent med hvordan bygget var, og hvor safen stod plassert. De hadde skåret seg gjennom veggene og gått gjennom tre butikker.

Politiet er usikre på hvor mange som var med på det grove innbruddet.Fant smutthullene

Magneten kjøpesenter er Nord-Trøndelags største, og vil i år omsette for over 550 millioner kroner. Senterleder Lars Heirsaunet er glad for at det grove innbruddet ikke stanser julehandelen.

– Dette var et sjokk for oss. Vi har nylig hatt en gjennomgang med vaktselskapet om sikkerheten på kjøpesenteret, og derfor var det veldig overraskende at tyvene hadde funnet smutthullene. Det er tydelig at det er proffer som har vært her inne. De har forsert alle alarmer.

Heirsaunet sier de nå vil gjøre noe med sikkerheten, og har allerede bestilt mer vakthold.

– Vi vil også installere flere detektorer. De vi hadde var ikke nokEtterlyser vitner

Politiet etterlyser nå vitner som kan ha observert et eller annet natt til søndag. Det er mange som kjører på E6 og på veien inn til Levanger sentrum. Disse har god utsikt til inngangspartiet hvor tyvene først tok seg inn. Politiet er også interessert i kjøretøy som folk har sett i nærheten den aktuelle natten.

– Vi ønsker å komme i kontakt med alle som har et eller annet å fortelle oss. Det var også folk på Burger King like ved denne natta. Vi mener innbruddet må ha skjedd etter midnatt, sier etterforskningsleder Tor Klevmo.

Innbruddstyver har også tidligere stått bak frekke innbrudd på Magneten kjøpesenter. Her har tyver blant annet tatt seg ned gjennom taket.

– Dette er folk som kan faget og som gjør mye forarbeid, understreker Klevmo.

Politiet avhørte i går en rekke personer i forbindelse med innbruddet og etterforskningen fortsetter for fullt i dag. Politiet har sikret seg spor.

 
 
 
På forsiden nå