Alle nødetatene rykket ut til en bussulykke hvor en sveitsisk turistbuss kjørte av E6 nord for Trones i Namsskogan kommune.

- Jeg kom til stedet like etter at ulykken hadde skjedd. Da løp mange mennesker ut av bussen. Det var et kaos og noen skrek inne fra bussen, sier svenske Johannes Rekonius til adressa.nos reporter på stedet.

Slet med å få opp døra

Fire-fem andre biler hadde kommet til stedet og flere forsøkte å hjelpe til med de skadde passasjerene. Rekonius var på vei nordover, mens bussen var på vei sørover da ulykken inntraff.

- Jeg forsøkte å få kontroll over situasjonen og skjønne hva som hadde skjedd. Jeg hjalp til med å få folk ut av bussen, men dørene ville ikke åpne seg helt.

Bussmotoren var fortsatt i gang og ingen klarte å ta ut nøkkelen av tennlåsen.

- Vi måtte stenge av hovedstrømsbryteren for å stanse bussens motor, forteller Rekonius.

Lå fastklemt under bussen

Flere personer lå under bussen og alle rutene på venstre side var knust. Lastebilsjåføren satte seg ned og pratet med en person som lå i klem under bussen. Personen lå omtrent midt under bussen.

- Han døde mens jeg holdt ham i hånda, forteller Rekonius.

Noen minutter senere kom brannvesenet og fikk frigitt mannen, men da var det for sent ifølge Rekonius. Det var en annen person som lå under bussens bakre del.

- Blodig bussjåfør

- Bussjåføren satt i bussen da jeg kom til stedet og det rant blod av ham. Han ble tatt hånd om av ambulansepersonell, sier han.

Rekonius opplyser at han har tilbud om psykolog gjennom medlemskapet i Norges Lastebileier-Forbund som kan hjelpe ham i etterkant av de sterke inntrykkene.

Statens vegvesen opplyser til adressa.no at veien nylig ble asfaltert. Ifølge adressa.nos reporter på stedet er det mye løs pukk som ikke har satt seg.

Statens vegvesen i ferd med å gjøre målinger. Foto: birger ringseth
Sea King-helikopteret ble sendt til ulykkesstedet. Foto: birger ringseth
Ulykkesstedet sett fra luften. Bussen kjørte av veien seks kilometer nord for Trones. Foto: leif arne holme
Alle nødetatene ble sendt raskt til den alvorlige ulykken. Foto: anne brekkvassmo