Fortsatt kritisk for mann i 40-årene

Den skadde som ble sendt til St. Olavs Hospital behandles på intensiven.

Ulykken skjedde på E6 ved Trones i Namsskogan kommune i Nord-Trøndelag.  Foto: Bjørn Erik Øvrelid/Namdalsavisa

Saken oppdateres.

Skadene til mannen som i går ble fløyet til St. Olavs Hospital etter den dramatiske ulykken på E6 i Namsskogan beskrives som meget alvorlige.

Tilstanden hans er kritisk og mannen har siden i går blitt behandlet på intensiven på sykehuset.

Det opplyser St. Olavs Hospital i en pressemelding onsdag morgen.

Den skadde mannen er i 40-årene opplyser Kjetil Ravlo ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

LES OGSÅ: - Det kan ta lang tid å få svar

Planlegger hjemtransport

Sykehuset Namsos mottok 13 passasjerer etter ulykken. To av dem hadde moderate skader, elleve var lettere skadd.

Situasjonen har stabilisert seg i løpet av natta, og onsdag vil 12 av 13 passasjerer bli klare for å utsskriving fra sykehuset.

Den siste pasienten som ikke er klar for utskriving er den tyske sjåføren av ulykkesbussen. Situasjonen er imidlertid stabil, og det ventes at han er klar for å bli skrevet ut i løpet av kort tid.

Det vil i løpet av dagen bli avklart hvordan og når pasientgruppen blir transportert hjem. De første pasientene kan trolig bli sendt hjem allerede onsdag.

Samarbeider med ambassaden

De skadde har tilbud om debriefing. Dette gjøres i samarbeid mellom sveitstisk konsulat og norsk helsevesen, opplyser avdelingsoverlege Elisabeth Brattland ved sykehuset i Namsos. Hun forteller de har hatt et godt samarbeid.

- Den sveitsiske ambassaden stiller med medisinsk helsepersonell og organiserer transport tilbake. De uttrykker takknemlighet for jobben som er gjort på skadestedet og sykehuset. Jeg kommer fra møte med passasjerene som uttrykker det samme, sier hun.

Sveitsisk turistbuss

Tre sveitsiske statsborgere mistet livet i ulykken ved Trones tirsdag. De to mennene og kvinnen som omkom var passasjerer på en sveitsisk turistbuss som var på rundtur i Norden.

I alt 16 passasjerer og én sjåfør var om bord i bussen da den kjørte inn i en bergvegg ved E6.

Samtlige av passasjerene har uttrykt et ønske om ikke å uttale seg i pressen.

- Gruppen som var i bussulykken forteller at de har vært i en vanskelig og traumatisk hendelse. De ønsker ikke å stille opp i media, sier fungerende kommunikasjonssjef Svein H. Karlsen ved Helse Nord-Trøndelag.

På forsiden nå