Olav Hansen var på vei til NM i Steinkjer, da han tok igjen vogntoget på E6 i Stjørdal like før klokken halv ti fredag morgen.

- Den høyre døren var åpen, og hver gang det kom en liten sving til venstre, slo den ut. Tenk hvis det hadde vært den andre døren, og den hadde slått ut i det den passerte en skolebuss eller lignende, sier han til adressa.no.

- Bare flaks

Operasjonsleder Dag Hjulstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt reagerer voldsomt når han får se bildet.

- Dette er rett og slett hårreisende, sier han.

Olav Hansen lå bak vogntoget i rundt 500 meter mellom to rundkjøringer. Han frykter at det kan ha kjørt med døra åpen hele veien fra Trondheim til Stjørdal.

- Jeg tok igjen vogntoget i den første rundkjøringen i Stjørdal når man kommer fra Trondheim. Om han har kjørt hele veien slik er det bare flaks at det ikke har gått galt, sier Hansen.

Hjulstad påpeker at det er spesielt skummelt ettersom døra slenger på vogntogets høyre side.

- Dette er livsfarlig for myke trafikanter.

Kom seg vekk

Hansen er glad han slapp å ligge lenge bak vogntoget.

- Det svingte av E6 i rundkjøringen ned mot industriområdet på Tangen. Det var bra det kom seg av hovedveien, sier Hansen.

Dersom politiet hadde blitt varslet, eller om en patrulje hadde kommet over vogntoget hadde det blitt stoppet umiddelbart.

- I utgangspunktet er dette sikkert uaktsomhet. Ingen gjør noe slikt med vilje, sier operasjonsleder Hjulstad.

Politiet ville sørget for å få festet døra og tatt en vurdering om sjåføren fikk beholde lappen, eller ikke.

Olav Hansen forteller at han lå bak lastebilen i mellom 400 og 500 meter. - Hver gang den svingte mot venstre, slo døra døra ut, forteller Hansen. Foto: Olav Hansen
Foto: OLAV HANSEN
Døra på vogntoget slo ut i hver sving. Foto: OLAV HANSEN