I løpet av fredag kveld vil rundt 150 lokale og nasjonale artister presenteres på de ulike scenene rundt på det nye kulturhuset.

Kronprins Haakon står for den offisielle åpningen sammen med Stjørdals-ordfører Ivar Vigdenes (Sp), og kronprinsen ble tatt imot med fanfare og blomster av de to åtteåringene June Strand og Gabriel Austvik.

- Tusen takk, så flinke dere var til å spille, og er disse blomstene til meg, spurte kronprinsen, før han ble geleidet inn i bygget av Vigdenes og Stjørdals kultursjef Jarle Førde.

Folk har møtt opp i finstasen og med flagg i forbindelse med åpningen, og Adresseavisens reporter på åpningen sier at det minner om 17. mai-stemning på Stjørdal.

Noe av det første kronprinsen fikk oppleve var en smakebit av Opera Trøndelag, med utdrag fra Tryllefløyten. Deretter sto blues på programmet, med musikere fra Blues in Hell, Kjell Inge Brovold med band.

Før selve åpningen får kronprins Haakon også smakebiter fra Stjørdals dansemiljø.

Kronprins Haakon ble møtt med fanfare og blomster fra June Strand og Gabriel Strand (begge 8 år) da han ankom kulturhuset. Bak kultursjef Jarle Førde og ordfører i Stjørdal Ivar Vigdenes (Sp). Foto: FRANK CADAMARTERI