Takker narkohunder for flere beslag

Ni beslag av narkotika på Værnes så langt i juli.

Saken oppdateres.

Fra og med 1. mars ble Tollvesenets bemanning på Trondheim lufthavn Værnes utvidet fra tre til åtte tollere. Det har gitt resultat.

- Det er hyppigere beslag, og det er først og fremst hundene som klarer å plukke ut flere med narkotika, sier Bjørn Arild Sørli, kontorsjef for grensekontrollen i Tollvesenet Midt-Norge til adressa.no.

Hovedsakelig trøndere

- Ting har kommet i mer system, og det er kontinuitet. Vi har også en fast tjeneste med hund, og de gjør som regel jobben med å avsløre smuglere, forteller Sørli.

I 2009 var det 24 flypassasjerer som ble tatt med narkotika på Værnes ifølge NRK. Bare i juli i år har det vært ni beslag.

- Det har vært 2-3 utlandske flypassasjerer, resten har vært trøndere, forklarer Sørli.

Tar med fra ferie

I bare et tilfelle har det vært snakk om noen som har prøvd å smugle narkotika ut av landet, mens resten handler hovedsakelig om ferierende som tar med seg litt uortodokse souvenirer hjem fra utlandet.

- Noen velger å ta en unødvendig sjanse, og blir stoppet på Værnes. Ingen av beslagene er store, og det største handler om 30 gram hasj, forteller Sørli.

Senest tirsdag ble det funnet to gram hasj på en franskmann som landet på Værnes. I juli har Tollvesenet beslaglagt hasj, marihuana og kokain.

 
På forsiden nå