Sintef i spørretimen

Sintefs skattetvist blir tatt opp i stortingets spørretime.

Saken oppdateres.

Politikere fra flere partier tar nå affære for å løse Sintefs skattefloke. Adresseavisen skrev lørdag at Sintef har tatt ut stevning mot staten for å få gjort om vedtaket i Trondheim overligningsnemnd, der det blir slått fast at forskningsstiftelsen må betale formues- og inntektsskatt. Stortingsrepresentant Jan Tore Sanner fra Høyre tar opp saken i stortingets spørretime.

- En endring av ligningspraksis vil ramme andre forskningsinstitusjoner, og bety en kraftig forverring av rammebetingelsene for forskning i Norge, sier Sanner. Han spør kunnskapsminister Øystein Djupedal om han vil ta initiativ til en politisk løsning som sikrer fortsatt skattefrihet for Sintef og andre forskningsinstitusjoner.

Tore O. Sandvik (Ap), fylkesordfører i Sør-Trøndelag, sier at han vil ta opp saken for å få til en løsning på saken.

- Sintef er et lokomotiv i norsk og nordisk oppdragsforskning, og har enorm betydning i forhold til utvikling av eksisterende og nytt norsk næringsliv. Vi kan ikke sitte stille og se på at forskningsinstitusjonen får svekket sine rammebetingelser. Tvert imot bør vi her i landet legge forholdene enda bedre til rette for norsk forskning, sier Tore O. Sandvik.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå