Bjørnevik årets entreprenør

Ole T. Bjørnevik, eier av Taubåtkompaniet og Boa-selskapene, vant i kveld den regionale finalen i konkurransen Årets entreprenør.

Saken oppdateres.

– Juryen mener at Ole T. Bjørnevik med sin fremsynthet og engasjement for bedriften, nærmiljøet og de ansatte er en verdig vinner av Ernst & Young Entrepreneur of The Year 2006, Region Nord, sa banksjef i Fokus, Bent Eidem, da han overrakte prisen til Bjørnevik på Royal Garden Hotel i går kveld.

Siste skipsreder

Bjørnevik har lenge vært den siste store skipsreder i Trondheim, men nylig fikk han med seg Odd Reitan inn i ærverdige Nordenfjeldske Dampskibsselskab. Sammen har de to planer om å gjenreise det 150 år gamle rederiet. De to samarbeider også i Fosen Yards, et selskap etablert for å hjelpe Fosen Mekaniske Verksteder i Rissa, med byggefinansieringen av tre skip.

Bjørnevik flyttet fra Åfjord til Trondheim for rundt 30 år siden, for å drive tre taubåter som faren hadde kjøpt. Taubåtkompaniet ble etablert i 1975, og hovedaktiviteten var bergingsoppdrag. Etter hvert har Bjørnevik bygd seg opp som en av verdens største innen lektere til oljebransjen. Selskapene som er samlet i Boa-gruppen, består av rundt 40 skip. De skyhøye ratene i offshorevirksomheten har gjort Bjørnevik til en av Trondheims rikeste, men han har også investert i eiendom.

Åstedet for gårsdagens prisutdeling, Royal Garden Hotel, eier Bjørnevik en firedel av.

Fem videre

Her i landet arrangeres fem regionfinaler før den endelige kåringen av årets nasjonale entreprenør i Oslo. Fra region nord, fra Møre og nordover, deltar fire finalister foruten Bjørnevik. Det er Finn Wilhelm Sinkaberg i oppdrettsselskapet Sinkaberg-Hansen i Rørvik, Malvin Nilsen i gruve- og entreprenørkonsernet Leonard Nilsen & Sønner på Andøya, Trond Stavne og Roar Stjern i hurtigmatkjeden Big Bite Subs i Trondheim og Morten Midjo i verktøyprodusenten Teeness i Trondheim.

Alle finalistene er med i den nasjonale kåringen, der det skal kåres vekstskapere i kategoriene industri, tjenester og handel. Fjorårets regionale vinner, Gustav Witzøe og fiskeforedlingsbedriften Salmar på Frøya, vant også den nasjonale entreprenørprisen i fjor.

Hensikten med prisen er å fremheve og hedre personer som bidrar med nye ideer, satser kapital og yter egeninnsats for å skape varige verdier og arbeidsplasser. Den nasjonale vinneren skal representere Norge i den internasjonale kåringen i Monaco neste sommer.

 
På forsiden nå