Q-Free har inngått avtaler for 91 mill.

Bombrikke-selskapet Q-Free har inngått avtaler verdt 91 millioner med Statens vegvesen.

Saken oppdateres.

Selskapet har inngått avtale med Statens vegvesen for leveranse av nytt sentralsystem for elektronisk bompengebetaling i Norge. Kontrakten er på 68 millioner kroner og løper over fem år, ifølge en børsmelding.

– Strategisk viktig

– For Q-Free er dette en strategisk viktig kontrakt, og muliggjør videreutvikling av selskapets kompetanse og produkter. Dette er kompetanse og produkter som har internasjonal relevans, sier konsernsjef Øyvind Isaksen i børsmeldingen.

Kontrakten representerer en full utskiftning av sentralsystemene for elektronisk bompengebetaling med Autopass i Norge, som vil bli samlet i ett felles nasjonalt system. Dette sentralsystemet skal administrere alle transaksjonene som genereres av trafikken gjennom samtlige Autopass-stasjoner.

Skifter ut brikker

Samtidig er Q-Free tildelt kontrakt for leveranse av nye Autopass-brikker til en verdi av 23 millioner kroner. Kontrakten representerer en utskiftning av de første Autopass-brikkene som ble levert i 2001.

– Vi er fornøyd med å ha blitt tildelt denne kontrakten i skarp konkurranse med øvrige tilbydere. Q-Frees kontrakt omfatter 40 prosent av det totale utskiftingsbehovet i denne omgang. Til tross for at Norge er et modent marked, er Autopasssamt våre øvrige leveranser i Norge viktige referanser for oss, sier Isaksen.

Utskiftningen har sammenheng med at batterilevetiden for brikkene, som er på rundt fem år, er i ferd med å utløpe.

 
På forsiden nå