Garanterer ikke gasskraftverk til 2010

Regjeringen og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) har som mål å ha et gasskraftverk i Midt-Norge på plass i 2010 eller 2011. Men noen garanti for at det går, kan han ikke gi.

Saken oppdateres.

– Det er ikke mulig for meg å gi noen slik garanti fordi det ikke er staten som skal bygge gasskraftverket. I en slik sak kan vi heller ikke pålegge Statoil å bygge et gasskraftverk selv om vi er største eier.

Det sier energiministeren til Adresseavisen etter at han før jul skapte nytt håp om at de snart ti år gamle planene om gasskraft, skal bli noe mer enn prat og utallige utredninger.

– Jeg skal ha samtaler med Industrikraft Midt-Norge (IMN) og Statoil om gasskraftplanene på Skogn og Tjeldbergodden de nærmeste dagene. Målet mitt er å ha et gasskraftverk på plass i løpet av tre til fire år. Om vi får det til, gjenstår å se, understreker Enoksen overfor Adresseavisen.

Offisielt vil ikke Enoksen prioritere noen av de tre prosjektene i Midt-Norge, men han lar det skinne gjennom at Industrikraft Møres prosjekt i Fræna er det som ligger lengst fram i tid ettersom konsesjonssøknaden ble sendt så sent som for én måned siden.

– Vi hadde håpet at Statoil kunne fremskynde sitt prosjekt på Tjeldbergodden, men det visste seg ikke å være mulig. Skogn er det prosjektet som har kommet lengst, og der er det bare finansieringen som gjenstår før det kan tas beslutning, sier energiministeren.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) i Sør-Trøndelag mener regjeringen ikke har noe valg:

– Klarer de ikke å redde kraftsituasjonen i Midt-Norge, er jeg stygt redd for at denne regjeringen ikke blir gjenvalgt, er Sandviks klare advarsel.

På forsiden nå