Har Norges beste arbeidsmiljø

De 60 ansatte i Kantega AS svulmer av stolthet etter at Trondheimsbedriften er kåret til en av Europas beste arbeidsplasser.

Saken oppdateres.

Det er de ansatte som eier Kantega, og som dermed har ekstra stor innflytelse på drift og utvikling. Høy tilfredshet med egen arbeidsplass er blitt en økonomisk suksessfaktor for IT-selskapet, som har lavt sykefravær og særdeles liten gjennomtrekk.

I fjor steg omsetningen med 30 prosent til vel 50 millioner kroner, og driftsmarginen endte på 18 prosent. Listen med de 100 beste arbeidsplassene i Europa blir utarbeidet på grunnlag av undersøkelser utført av Great Place To Work Institute i 29 land. Kantega deltok i år for første gang, og kom altså best ut av de helnorsk-eide selskapene.Alle enige

– For oss er det et hovedmål at alle ansatte skal være fornøyde, sier adm. direktør Jon Øyvind Eriksen i Kantega i en kommentar til kåringen. I spørreundersøkelsen svarte absolutt alle Kantega-ansatte som ble spurt, at de mener ledelsen stoler på at medarbeidere utfører arbeid godt uten å titte dem over skulderen. Alle var også enige om at de får ressursene og utstyret de trenger til å gjøre arbeidet sitt.

Like unison er oppfatningen av ledelsen som ærlig og etisk korrekt i sin forretningsmåte. 97 prosent mener de blir tildelt mye ansvar, og at ledelsen aksepterer hendelige uhell og feiltagelser som del av arbeidet. Nøyaktig like mange synes det er hyggelig å jobbe i Kantega, og at medarbeiderne viser omsorg for hverandre.

Ferrari på topp

92 prosent mener de har mulighet til å ta fri når de synes de trenger det, og at medarbeiderne blir oppmuntret til å finne balanse mellom arbeids- og privatliv. Etter ett års ansettelse får alle Kantega-medarbeidere tilbud om å bli medeiere i bedriften, og dette benytter de fleste seg av.

Aller øverst på listen som over Europas beste arbeidsplasser som onsdag ble publisert i Financial Times figurerer den italienske bilprodusenten Ferrari. Høyt oppe står også det svensk-norske IT-selskapet SAS Institute. Sammen med Kantega er både nettportalen finn.no og den norske avdelingen av farmasiselskapet Pfizer oppført.

 
    
      (Foto: STEINAR FUGELSØY)

  Foto: STEINAR FUGELSØY

 
    
      (Foto: GLEN MUSK)

  Foto: GLEN MUSK

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå