Trøndersk energifusjon må vente

Trønderenergi kan ikke svare Trondheim Energi innen fristen. Eventuelle fusjonsforhandlinger må vente.

Saken oppdateres.

Avgjørelsen om en eventuell sammenslåing mellom nett- og kraftsalgdelene i Trønderenergi og Trondheim Energi drøyer en stund til. Trønderenergi skulle torsdag gi sin respons på Trondheim Energis betingelser for å starte forhandlinger, men denne fristen har nå blitt skjøvet på, ifølge administrerende direktør Bjørn Hølaas i Trondheim Energi.

– Jeg har nettopp mottatt en e-post som sier at styret i Trønderenergi ikke rekker å behandle saken før 18. september, sier Hølaas.

Majoritetskrav

Trondheim Energi har stilt to klare forutsetninger for å sette seg ned ved forhandlingsbordet: Ingen av partene skal kunne blokkere for videre vekst og utvikling med hovedfokus på videre restruktureringer i Sør-Trøndelag, og – viktigst og vanskeligst – Trondheim Energi skal være majoritetseier i et eventuelt nytt selskap.

Det siste har vært den store haken hittil. Trondheim Energi eies nemlig av statseide Statkraft og ledelsen i kommuneeide Trønderenergi har gjort det tindrende klart at et nytt selskap skal være eid og styrt fra Trøndelag.

Hølaas sier at de nå stiller prosessen i bero.

– Trønderenergi sier de trenger mer tid og det får vi gi dem, men den 18. september forventer vi å få et svar, sier han, og legger til:

– Det må to til for å danse tango.

Rakk ikke

Styreleder Per Kristian Skjærvik i Trønderenergi sier de ikke rakk en forsvarlig behandling av de emner som eierne har ønsket utredet.

– Vi har satt folk på det, men vi har ikke sjanse til å få det på plass før 18. september, sier han.

Selskapet eies av 20 trønderske kommuner og eierne ønsker å se konsekvensene av en eventuell sammenslåing før de gir sitt svar, forklarer han.

 
        
            (Foto: Foto: Steinar Fugelsøy)

  Foto: Foto: Steinar Fugelsøy

På forsiden nå