Det gjør pressetalsmann Jan Erik Geirmo i BP klart. overfor Adresseavisen. overfor Adresseavisen. –¿Beslutningen om å bruke et produksjonsskip, en såkalt FPSO, er alt tatt, og vi kommer ikke til å endre på den. Produksjonsskipet er bestilt hos Samsung i Sør-Korea, og ingeniørarbeidene er i full gang, sier Geirmo.

– Hvorfor har ikke BP og partnerne valgt et konsept som gjør det mulig med å bruke strøm fra land når dette har blitt et så sentralt tema i hele den norske klimadebatten, og BP gjennom Valhall-prosjektet har vært en pioner nettopp på dette området?

– Vi har valgt den løsningen vi mener er best ut fra lønnsomhet og sikkerhet. Da kom vi til at en utbyggingsløsning som gjør det mulig med strømtilførsel fra land, ikke tilfredsstilte våre krav. Drift, økonomi og sikkerhet har vært det viktigste for oss.

– Utbyggingen av Skarv er ikke vedtatt verken av regjeringen eller Stortinget slik norsk lov krever. Likevel har dere for lengst inngått de viktigste kontraktene for Skarv?

– Kontraktene er selvsagt inngått med den forutsetning av at vi får godkjennelse for planene våre. Det er slik oljenæringen pleier å gjøre det. God kontakt med de rette myndigheter underveis i planleggingen gjør at vi føler oss ¿rimelig sikre på at dette blir godtatt, sier Jan Erik Geirmo i BP, som synes det er merkelig at denne saken kommer opp mange måneder etter at det ble kjent hvilken utbyggingsløsning som ville bli valgt for Skarv/Idun.