Den tidligere trondheimsordføreren ble i går presentert som elektronikkgigantens nye styreleder.

Hennes forgjenger, Hans Lødrup, trakk seg som leder i mai etter smøreavsløringene om selskapet. 6. desember trakk han seg også som menig styremedlem.

Siden mai har Trygve Refvem fungert som leder for styret.

I går ble Lødrup siktet for korrupsjon i saken hvor flere nåværende og tidligere forsvarstopper også er involvert. Siemens-direktør Frank Almaas er også siktet, ifølge VG.

– Dette var nytt for oss alle. Det er alvorlig for selskapet å få den type siktelse mot seg, og for enkeltpersonene som er involvert, sier Slungård til adressa.no.

Golfturer

Bakgrunnen for siktelsene skal være golfturer til Spania der ledere for Siemens og flere forsvarstopper deltok.

Slungård har sittet i Siemens-styret det siste året, og sier det er viktig at organisasjonen behandler saken skikkelig.

– Jeg har vært kjent med prosessen, men ikke med Økokrims konklusjoner. Min erfaring er at selskapet har tatt dette på alvor, og tatt de nødvendige skritt, sier hun.

I går fikk også Siemens Business Partner (SBS) en bot på ni millioner kroner av Økokrim for grovt bedrageri mot Forsvaret. SBS skal overfakturert for over 60 millioner kroner mellom 2000 og 2005. Slungård tror ikke det kommer nye avsløringer om selskapet.

– Det skal det ikke gjøre. Dette kommer på bakgrunn av Økokrims etterforskning, og er konklusjonen på den, sier hun.

Beroliget

Slungård er ikke bekymret over å tiltre som styreleder mens prosessen pågår.

– Det er en totalvurdering, og de grepene som selskapet har tatt synes jeg virker beroligende. I tillegg sier jeg ja til utfordringen, ettersom de driver et svært spennende arbeid innen innovasjon og utvikling, forteller hun.

– Vil du ta noen grep?

– Omdømme, det som heter «code of conduct» og interne regler er noe som er særs viktig for meg. Samtidig tror jeg det vil bli veldig bra i Siemens. De er konstruktive og fremtidsrettede, sier Slungård.

Beroliget: Anne Kathrine Slungård tar over som styreleder i Siemens. Foto: MARIANN DYBDAHL