Valen trekker seg

Snorre Valen trekker seg som daglig leder i Arbeideravisa med øyeblikkelig virkning. – Umulig å fortsette, sier han.

Saken oppdateres.

Etter at styret sist mandag innstilte driften i avisen har Valen kommet med krass kritikk av styret. Han understreker likevel at det ikke er en personlig konflikt som fører til at han trekker seg.

– Styrevedtaket som ble gjort på mandag var veldig vanskelig å forholde seg til. Det ga ingen instruks for hvordan jeg skal forholde meg til lønnskrav og gjeld, og siden jeg var juridisk ansvarlig for driften så jeg ingen annen mulighet enn å trekke meg, sier han.

Advokatråd

Det er generalforsamlingen i avisen som neste torsdag skal ta stilling til om det er grunnlag for videre drift. Etter styremøtet på mandag kontaktet Valen advokat og ble rådet til å ikke foreta seg noe.

– Jeg ville brutt loven hvis jeg hadde betalt ut penger, sier han.

Valen understreker at han ikke fraskriver seg ansvaret for driften i avisen før den ble innstilt.

– Hvis den går konkurs er jeg fortsatt ansvarlig, men når det har vært et så høyt konfliktnivå mener jeg det er mest riktig at jeg trekker meg. I forhold til den videre driften så ønsker jeg at den skal fortsette, og jeg kommer gjerne med innspill til en ny daglig leder for hvordan det kan gjøres, sier han.

Kontraktsløs

Det har kommet frem at verken Valen eller ansvarlig redaktør Charles Utvik hadde skriftlige kontrakter i den LO-eide avisa. Valen sier det kun gjaldt de to.

– Samtlige jeg har ansatt har hatt arbeidskontrakter i tråd med rådende tariffavtaler. Dette er et forhold mellom meg og styret.

Valen sier han ikke har konkrete planer for hva han skal gjøre videre.

– Det må jeg tenke på. Først skal jeg være blakk og nyte livet. Det har dukket opp et par tilbud, men de innebærer at jeg må flytte til Oslo. Kan egentlig tenke meg å servere øl på Ni Muser, sier han.

På forsiden nå