Sa nei til Schibsted

Adresseavisen nekter å selge sin eierandel i Finn.no til Schibsted.

Saken oppdateres.

Ledelsen i Adresseavisen informerte i går Schibsted om at de sa nei til budet på 540 millioner for avisens aksjer i Finn.no

Konsersjef Per Axel Koch i Adresseavisen sier det er to hovedårsaker til at de ikke vil selge.

– Det ene er at Finn.no er et spesielt godt selskap, og vi mener det er et av Europas mest spennende innenfor digitale tjenester. Vi har vært med på å bygge opp selskapet, og vi har stor tro på videre vekst og verdiutvikling. Det andre er at Finn.no er en veldig viktig del av vår strategiske satsing på rubrikk. Mange kunder assosierer oss med Finn, og de ville blitt bekymret hvis de hadde hatt en oppfatning om at vi forlater selskapet. Det ville vært svært negativt, sier han.

– Avsluttet

– Hvordan reagerte Schibsted på beskjeden?

– De tok det til orientering. Det var et greit møte.

– Anser du nå denne saken som avsluttet?

– Ja, det gjør jeg. Nå går vi videre som eiere i Finn.no, og vi skal jobbe for at selskapet får en enda sterkere posisjon.

– Det var ikke fristende å stikke av med pengene, og ekspandere på andre områder?

– Vi trenger ikke pengene. Adresseavisen og Polaris Media har nesten ikke gjeld, og vi har god inntjening. Dersom vi skulle ønske å investere i nye virksomheter har vi løftekraft nok, sier Koch.

Fem milliarder

Budet priset Finn.no til nesten fem milliarder kroner, og årsaken til budet var at Schibsteds eierandel i Finn.no synker under 50 prosent når børsnoteringen av Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen (Media Norge) er unnagjort.

På forsiden nå