Regjeringens krisepakke:

112 millioner til vedlikehold i Trondheim

Regjeringen oppretter et vedlikeholdsfond som kommunene kan bruke som de vil. Eneste betingelse er at pengene blir brukt i år.

Saken oppdateres.

Trondheim får 112 millioner, mens Sør-Trøndelag til sammen får 191 millioner fra det nye vedlikeholdsfondet.

– Jeg er svært glad for at vi selv får bestemme hva vi skal bruke pengene i vedlikeholdsfondet til, sier kommunalråd for Senterpartiet i Trondheim, Tone Sofie Aglen i en kommentar til den delen av tilskuddspakken som går over Kommunal og regionaldepartementets budsjett.

Frie inntekter

Hun setter også stor pris på at kommunene får en økning i de frie inntektene.

For Trondheim sin del handler det om 30 millioner kroner - noe som vil lette litt på den anstrengte budsjettsituasjonen, mens de øvrige kommunene i Sør-Trøndelag må dele på 26 millioner kroner i økte frie inntekter.

Trondheim stikker altså av med mye av vedlikeholdsfondet som er satt av i Sør-Trøndelag. 112 av til sammen 191 millioner går til storbyen, mens 79 millioner fordeles på kommunene rundt.

Fylkeskommunen får

Også Sør-Trøndelag fylkeskommune vil få sin del av potten: 47 millioner på vedlikehold og 14 millioner i økte frie inntekter.

– I tillegg vil det komme en kraftig økning på tilskudd til sykehjem og bygging av kommunale boliger, opplyser Aglen.

Rentekompensasjonsordningen for skolebygg, som ble varslet i fjor høst, vil også utvides betydelig. En solid pakke på fornybar energi vil også komme kommunene til gode - og store overføringer til samferdselssektoren det samme.

– Til sammen vil det altså bli en solid pakke til kommunene. Jeg er svært godt fornøyd med dette. Pakken er ikke ment å løse alle verdens problemer i kommune-Norge, men få i gang sysselsettingen, understreker kommunalråden.

På forsiden nå