Sandmæl-hytta solgt for 10,5 millioner

Eksalpinist og festarrangør Odd Sørli kjøper Finn Sandmæls luksushytte i Oppdal. For drøyt halvparten av den opprinnelige prisantydningen.

Saken oppdateres.

Sørli, som er oppvokst i Oppdal, er mannen bak eventselskapet Off Piste, og han har i flere år tjent gode penger på å arrangere fester for finanskjendiser som Petter Stordalen og Stein Erik Hagen.

Nå punger han ut med 10,5 millioner kroner for kjendisarkitekt Finn Sandmæls egentegnede hytte i Stølen. For det får han drøyt 200 kvadratmeter nasjonalromantikk i stavlaft og tømmer. Bjørneskinnet på stuegulvet og det utstoppede moskushodet over peisen følger derimot ikke med.

– Den selges i hovedsak uten inventar, bare med det som er fastmontert, sier eiendomsrådgiver Stian Knutsen på oppdalskontoret til Eiendomsmegler 1.

Siktet høyt

Sandmæl er kjent for å ha tegnet Kjell Inge Røkkes fritidspalass i Oppdal, og hans egen hytte ligger bare et steinkast unna. På grunn av sin egen helsesituasjonen har han lenge ønsket å selge eiendommen, men handelen har tatt lang tid å gjennomføre. Den ble først lagt ut for salg for ett år siden med en prisantydning på 20 millioner kroner, uten at noen bet på. Eiendomsmegler 1 overtok deretter oppdraget fra Notar, men et nytt fremstøt på nyåret førte bare til et bud på åtte millioner kroner.

På vårparten ble prisforlangende redusert til 15 millioner uten at det heller hjalp. I mai ble den trukket fra markedet, og da den ble annonsert på nytt i september var prisantydningen redusert til tolv millioner.

– Det var nok bom å gå ut med en prisantydning på 20 millioner, men det er flere parter i et salg. Vi må også gå ut med en pris som selger er fornøyd med, sier Knutsen.

–Er Sandmæl fornøyd med å få 10,5 millioner?

–Ja, jeg tror han er rimelig godt fornøyd med det.

Tre ga bud

Så vidt Knutsen kjenner til er det faktisk den dyreste privateiendommen som er solgt i Midt-Norge noensinne. Tre budgivere var på banen underveis, men Sørli kom med det høyeste budet.

– Ut ifra markedssituasjonen er jeg veldig godt fornøyd. Det er en kvadratmeterpris opp mot 60000 kroner, og det er på samme nivå som hytter på Geilo og i Hafjell, sier han.

Da hytta ble lagt ut for salg første gang ble det ifølge Dagens Næringsliv registrert et pant på 30 millioner kroner. Det er ute av veien nå.

– Det står ingen heftelser på eiendommen, sier Knutsen.

Oppdaling

54 år gamle Sørli eier fra før flere hyttetomter i Oppdal, og han kjøpte i fjor den eldgamle trønderlåna «Gammelstoggo» for 3,8 millioner kroner. Småbruket var «perfekt sted å bli gammel», ifølge det tidligere slalåmesset.

Sandmæl-hytta er også kjøpt av Sørli privat, og skal ikke brukes av eventselskapet, ifølge megleren.

–Det er tenkt som en plass for familien. Han er jo vokst opp her, sier Knutsen.

Markedet for dyre hytter vært dødt siden finanskrisen slo til i fjor høst, men nå begynner ting å komme på glid, ifølge Knutsen. Et hyttetun i Trollheim ble nettopp lagt ut for salg med en prisantydning på 10 millioner kroner. Eiendomsmegler 1 skal snart legge ut et nytt tomtefelt sør for Stølen, der tomtene får en snittpris på halvannen million.

– Nå ser vi at det begynner å løsne også i luksussegmentet, sier Knutsen.

Det har ikke lyktes å få kommentarer fra verken Odd Sørli eller Finn Sandmæl i forbindelse med hyttesalget.

 
 
 
På forsiden nå