Blir ny Statoil-sjef på Stjørdal

Morten Loktu blir ny sjef for Statoils driftskontor på Stjørdal. Bergenser overtar jobben som forskningsdirektør.

Saken oppdateres.

Rokeringene er en del av Statoil-sjef Helge Lunds omorganisering av selskapet, og trer i kraft 1. januar neste år.

Morten Loktu har vært forskningsdirektør i Statoil, med base på Rotvoll, siden sammenslåingen av Statoil og Hydro for tre år siden. Han har tidligere vært sjef for Sintef.

Nordover

Som direktør for Drift Nord i Statoil blir Loktu ansvarlig for rundt 700 ansatte og olje- og gassfelt fra Haltenbanken til Barentshavet. Fra driftskontoret på Tangen i Stjørdal styres feltene Åsgard, Mikkel, Heidrun, Kristin, Norne, Urd, Njord og Snøhvit.

Samtidig er forventes at denne avdelingen vil vokse ettersom aktiviteten på norsk sokkel gradvis beveger seg nordover. Våren 2012 skal et nytt kontorbygg med plass til 900 ansatte stå ferdig.

Loktu vil rapportere oppover til konserndirektør Øystein Michelsen, som var sjef på Stjørdal i et drøyt år fra oktober 2007 til november 2008. I mellomtiden har Ivar Aasheim vært områdedirektør.

Til Rotvoll

Ny forskningsdirektør blir bergenseren Karl Johnny Hersvik, som i dag jobber for Statoil i utlandet. Forskningsdirektøren skal fortsatt ha sete på Rotvoll, og Hersvik blir ansvarlig for rundt 600 ansatte fordelt på avdelingene i Trondheim, Bergen, Porsgrunn, Kårstø og Calgary i Canada.

Første del av omorganisering i Statoil ble startet 19. august da Helge Lund presenterte den nye konsernledelsen i selskapet. Endringene var ifølge Lund ment å gjenspeile globaliseringen av selskapet, og medførte blant annet splitting av Statoils utenlandsdivisjon i en nordamerikansk og en internasjonal enhet.

 
På forsiden nå