Medieselskapet SBS Radio legger ned Radio 1 i Trondheim, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge administrerende direktør Bente Klemetsdal i SBS Radio er de ikke fornøyd med utviklingen til kanalen.

Derfor vil selskapet i stedet satse på kanalen The Voice, og endringen vil skje allerede i dag, onsdag, klokken 13.

Borte i to byer

Også i Stavanger blir Radio 1 lagt ned, og erstattet med The Voice.

– For oss i SBS Radio er det riktig å gjøre disse valgene. The Voice som mediekonsept er på offensiven, mens Radio 1 Hits ikke har vist god nok utvikling i Trondheim og i Stavanger. Det tar vi nå konsekvensene av, sier Klemetsdal i en pressemelding.

Radio 1 har rundt 10 ansatte i Trondheim og Stavanger, men ifølge Klemetsdal er det ingen som blir sagt opp nå.

Mistet og fikk tilbake

Da Medietilsynet i mars i fjor delte ut lokalradiokonsesjoner, mistet SBS Radio konsesjonene for Radio 1 både i Trondheim og Stavanger.

Da Kulturdepartementet senere behandlet klagene etter tildelingene, var Trondheim én av byene hvor Medietilsynet ble overkjørt.

Radio 1 fikk på nytt konsesjon, noe som gitt ut over studentradioen Radio Revolt som mistet sin rett til å sende døgnkontinuerlig.

Fortsatt på lufta

Merkevaren Radio 1 vil derimot overleve i Oslo og Bergen.

– Oslo og Bergen er markeder hvor Radio 1 Hits har meget sterke posisjoner – og som vi ønsker å forvalte videre. I Oslo-området får vi en dobbel styrke – via både den nåværende konsesjonen til Radio 1 Hits samt konsesjonen til Radio Tango som nå overføres til The Voice, sier Klemetsdal.

Slutt: SBS Radio-sjef Bente Klemetsdal er ikke fornøyd med utviklingen til Radio 1 i Trondheim. Foto: ARVE HENRIKSEN/AFTENPOSTEN