Vil ikke ha høyhotell

Jan Bojer Vindheim i De Grønne krever at hotellet på Lerkendal bygges lavere enn planlagt.

  Foto: Rosenborg Eiendom / Birger Løfadli (montasje)

Saken oppdateres.

- Det er for optimistisk å tenke seg at dette vil bli ren plankekjøring i den politiske behandlingen, sier De Grønnes gruppeleder i Bystyret, Jan Bojer Vindheim.

LES OGSÅ: Vil bygge kjempehotell på Lerkendal

Han mener dette er en så viktig sak at bygningsrådet bør sende en eventuell søknad fra Rosenborg eindom til politisk behandling.

- Hvis dette ikke skjer, vil jeg selv ta opp saken i bystyret, lover Vindheim.

- Innenfor reguleringsplanen

Daglig leder i Rosenborg Eiendom, Roar Munkvold, gjentar at det 75 meter høye hotellet er i tråd med den gjeldende reguleringsplanen for området.

- Vi har hele veien hatt kontakt med kommunen gjennom byggesakskontoret og byplankontoret, som har kommet med innspill til utformingen av bygget. Vi forholder oss til reguleringsplanen for området, sier Munkvold.

- Mer enn området tåler

Vindheim kjenner til reguleringsplanen, men er likevel ikke imponert.

- Et hotell på 75 meter er mer enn dette området tåler. Jeg vet det er gitt tillatelse for at man kan bygge så høye hus, men det er ikke noen automatikk i at man vil godkjenne dette, sier Vindheim.

Han får støtte av Demokratene.

- Et gigantisk hotell som dette vil føre til ytterligere forverring av området og skaper store ulemper for mange av de boliger som er i området, sier bystyrerepresentant Svein-Otto Nilsen for Demokratene.

Ikke sendt søknad

Rosenborg eiendom har ennå ikke sendt inn søknaden til kommunen for endelig behandling.

- Når en søknad eventuelt kommer, må den byggesaksbehandles. Reguleringsplanen fra 2001 inneholder blant annet et høyhus på inntil 20 etasjer. Dersom prosjektet tilpasser seg gjeldende plan, er det ikke nødvendig å utarbeide en ny reguleringsplan, sier byplansjef Ann-Margit Harkjerr.

Kan stoppe hotellet

Hun bekrefter imidlertid at politikerne kan sette en stopper for hotellet.

- Vindheim kan ta opp saken i bystyret. Om det blir flertall for det der, kan det legges ned bygge- og deleforbud. Det samme forbudet kan også bygningsrådet nedlegge. I så fall må det utarbeides en ny reguleringsplan for hele området, sier Harkjerr

 
        
            (Foto: Rosenborg Eiendom / Birger Løfadli (montasje))

  Foto: Rosenborg Eiendom / Birger Løfadli (montasje)

På forsiden nå