Amentio begjært konkurs

Flere kunder er rasende fordi de ikke har mottatt varene de har bestilt fra nettbutikken.

Saken oppdateres.

Det er Skatt Midt-Norge som har begjært Amentio Holding konkurs. Dette er eierselskapet til Amentio Datakjeden, en stor selger av datautstyr og annet elektronisk utstyr på internett. Driftsinntektene var i 2009 på over 200 millioner kroner.

Flere kjente investorer er medeiere i selskapet, blant annet Petter Northug og Ivar Koteng. Disse har imidlertid under én prosent eierandel hver.

Storm av klager

Konkursbegjæringen faller sammen med at Amentio Datakjeden den siste tiden har hatt problemer med å levere varer som kunder har bestilt på nettet.

Saken er bredt debattert på nettet og de fleste melder om problemer med internettbutikken.

– Siste gang jeg handler hos Amentio!!! Bestilte varer i januar og forskuddsbetalte ved bestilling, disse har jeg enda ikke mottatt, skriver én av leserne på dinside.no.

– Hårreisende at de fortsatt ikke har kontroll. Kunder liker ikke å bli holdt for narr. Amentio er elendige på leveringstider, skriver en annen.

Det er også noen positive kommentarer om bedriften, men disse er det langt mellom.

Vil rydde opp

Daglig leder i Amentio Holding, Finn Rønning, bekrefter at selskapet er begjært konkurs av Skatt Midt-Norge.

– Vi skal møte dem torsdag, og håper å få saken ut av verden, sier han.

– Hva gjelder saken?

–Det er snakk om momstekniske ting, sier Rønning, og ønsker ikke å utdype.LES MER: Nettbutikk med enorm vekstSelv om det er for tidlig å si noe om utfallet av forhandlingene, kan ikke Rønning utelukke at begjæringen mot holdingselskapet vil påvirke Amentio Datakjedens fremtid.

–Det er for tidlig å si ennå, men vi skal som sagt i møte med Skatt Midt-Norge i morgen, og tror det vil løse seg da, sier Rønning.

–Kredittproblemer

Når det gjelder leveransene til kundene, beklager Rønning at ikke alle har fått varene, men mener likevel at de fleste får bestillingene som normalt.

– Vi har en del utfordringer systemmessig. Det har medført at vi har leveranseproblemer, sier Rønning.

– Kan du utdype hva som menes med systemmessige utfordringer?

– Vi har problemer med kreditt. Det er slik at de fleste bedrifter i denne bransjen er finansiert via kreditt, og akkurat nå har vi noen problemer i forhold til leverandørene, sier Rønning.

Etter å ha sittet i møter med leverandører onsdag, er han imidlertid positiv.

–Det er positive signaler i markedet, kommenterer han.

 
På forsiden nå