Amentio Datakjeden er konkurs

Elektronikkjeden har meldt oppbud.

Saken oppdateres.

Selskapet skal møte til skiftesamling i Sør-Trøndelag tingrett ved utgangen av mai.

Det har ikke lyktes adressa.no å komme i kontakt med styreleder og kontaktperson i Amentio Datakjeden, Viggo Amundsen, tirsdag morgen.

Daglig leder i eierselskapet Amentio Holding, Finn Rønning, sier at han ikke har noen kommentar til oppbudet.

LES OGSÅ: Northug støtter Amentio

Problemer med kreditt

Amentio Datakjeden ble tidligere i måneden begjært konkurs av kemneren i Trondheim. Dette fordi de ikke hadde betalt nok skatt.

Bare én dag senere ble de også begjært konkurs av flere ansatte, som ikke har fått utbetalt lønn.

Tidligere har også eierselskapet, Amentio Holding, blitt erklært konkurs. Den gang var det Skatteetaten som la inn konkursbegjæring, men selskapet kom seg unna rettsoppgjør.

Rønning uttalte den gang at det var problemer med kreditt hos vareleverandørene som var problemet.

– Vi har problemer med kreditt. Det er slik at de fleste bedrifter i denne bransjen er finansiert via kreditt, og akkurat nå har vi noen problemer i forhold til leverandørene, sa Rønning til adressa.no den gang.

Har ikke fått varene

Som følge av problemene, har flere kunder har opplevd at de ikke har fått varene de har bestilt. Et dokument adressa.no har fått tilgang på viser at det kan dreie seg om opptil 4000 kunder.

Rønning har senere moderert dette tallet noe.

- Dette er interne dokumenter som vi har kontroll på. Den reelle ordremengden er på 2950 ordrer fra kunder, dette tilsvarer mellom to til fire dagers ordreinngang. Vi har etter vårt etter vårt syn kontroll, og følger opp de ordrene som ligger bak, sa Rønning før påske.

 
På forsiden nå