Amentio og Datakjeden-butikkene reddet

Et nyopprettet Trondheims-selskap skal videreføre Amentio og Datakjeden etter konkursen.

Saken oppdateres.

Det nyopprettede selskapet IT Distribusjon Norge AS skal etter avtalen med boet ordne opp overfor kundene, trolig noen skatteforpliktelser og avgjøre fremtiden til de ansatte.

Det forteller styreleder Karl-Anders Grønland. Han tar med seg daglig leder i Amentio Datakjedens eierselskap, Finn Rønning, videre i det nye selskapet. Rønning blir dermed daglig leder i de to nyopprettede datterselskapene som skal drive henholdsvis nettbutikken, ITD Web, og selskapet som skal drive Datakjeden-butikkene, ITD Butikk.

LES OGSÅ: Amentio Datakjeden er konkurs

LES OGSÅ: Amentio Datakjeden er begjært konkurs

LES OGSÅ: Northug støtter Amentio

52 millioner i gjeld

Amentio Datakjeden måtte legge inn årene og melde oppbud i påska, etter å ha slitt med økende gjeld over lengre tid. I kjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett anslo selskapet at det hadde rundt 52 millioner kroner i gjeld. IT Distribusjon tar imidlertid ikke over denne.

– Gjelden vil bli behandlet som en del av boet, sier Rønning.

Butikkene består

Rønning sier at den nye avtalen innebærer at alle de tre Datakjeden-butikkene i Trondheim kommer til å bestå, det samme vil nettstedet Amentio.

– Men nettsatsingen og Datakjeden-butikkene blir splittet. Det var feil å slå dem sammen i utgangspunktet, mener Rønning.

– En fagvarehandel innebærer kompetanse, mens på nett er det lav pris som gjelder. Det er vanskelig å konkurrere på kompetanse når man skal ha lav pris, og omvendt, sier styreleder i IT Distribusjon Norge, Karl-Anders Grønland.

Selskapet vil også opprettholde to butikker i Bergen, og én i Oslo.

Vil gjøre opp med kundene

Selskapet skal også gjøre det de kan for at kunder som fortsatt venter på varer får det de har krav på.

– Privatkunder som har kjøpt og betalt for varer skal få pengene tilbake eller varene levert. Kundene skal minst mulig skadelidende, sier Grønland.

– Hvor mye penger må dere inn med i forbindelse med denne avtalen?

– Anslagsvis fem millioner, men det avhenger litt av hvordan et par forpliktelser i forhold til skatt, kunder og ansatte utvikler seg, sier Grønland.

– Hva skjer med de knapt 200 ansatte i Amentio Datakjeden?

– Vi vil prøve å holde på så mange som et er økonomisk forsvarlig og mulig av dem som arbeider i de virksomhetsdelene som overtas, men det må vi se an etter hvert, sier Grønland.

Det har ikke lyktes adressa.no å komme i kontakt med bobestyreren fredag kveld. 
 
På forsiden nå