16 ville kjøpe samme leilighet

Lørdag ble 25 nye leiligheter i Melhus solgt i løpet av tre og en halv time.

Saken oppdateres.

Loddtrekning avgjorde hvem som fikk kjøpe mange av de 25 leiligheter under salgsmøtet til prosjektet Thoragården i Melhus sentrum lørdag ettermiddag.

16 ville ha

– På to av leilighetene var det 16 interessenter på hver av dem, forteller Joar Winther, som er daglig leder i Thoragården AS og i Primahus Bolig AS.

De to leilighetene var blant de største i prosjektet, på henholdsvis 102 og 112 kvadratmeter (kvm).

Avdelingsleder Johan Ofstad i Heimdal Eiendomsmegling forteller at det ikke har vært så stor rift om boligprosjekter i Melhus siden 2007 og 2004, da henholdsvis Idegården og Eplehagen også ble solgt ved loddtrekning.

– Det er bygd for lite leiligheter de siste to årene på Melhus. Det var et behov som lå der. Arkitektene har tegnet et pent bygg, og fasilitetene kombinert med boligene setter kundegruppen 60 pluss pris på, sier Ofstad.

Takhage

Leilighetene i Thoragården skal ligge i tredje og fjerde etasje, mens første og andre skal leies ut til næringsvirksomhet. Her kommer det blant annet dagligvarebutikk, legesenter, treningssenter, frisør og bank.

– Det blir en takhage på 1000 kvm for boligene. Det var veldig avgjørende for mange. Jeg tror også det at du nesten kan gå i tøfler til butikk, legesenter, frisør og bank var avgjørende. Bare hvis du må på polet må du ta på sko, sier Winther.

Ofstad forteller at nesten alle kjøperne kommer fra Melhus, og de fleste er fra 60 år og oppover.

– Det er folk som sitter på eneboliger, og som er lei av å klippe plen, som har kjøpt, sier Winther.

41 000 per kvm

Leilighetene i Thoragården er fra 51 til 112 kvm, og gjennomsnittlig kvadratmeterpris er 41 000 kroner. Det betyr at leiligheter for 87 millioner kroner ble solgt i løpet av det 3,5 timer lange salgsmøtet lørdag.

– Det virker ikke som om prisen har noe å si når beliggenhet og fasiliteter er riktige, sier Ofstad om kvadratmeterprisen, som er på Trondheims-nivå.

– Det koster like mye å bygge utenfor Trondheim. Dette er en av de bedre tomtene på Melhus, og vi har betalt litt for den. Men det ser ut som vi får lavere leieinntekter i næringsdelen i Melhus enn i Stjørdal og Trondheim. Da blir en større del av tomtekostnaden belastet leilighetene, sier Winther.

Lavenergiboliger

Utbyggere er Primahus Bolig og Norgeshus Eiendom, som eier halvparten av Thoragården AS hver. Winther sier leilighetene blir mer energieffektive enn hva de nyeste byggekravene krever.

– De bygges som lavenergihus, med vannbåren varme. Det er boret energibrønn ned i bakken som utnytter bergvarmen, ved hjelp av en varmepumpe. Dette påvirker også kvadratmeterprisen. Man betaler kanskje litt mer for å få lavere bokostnader og bedre komfort, sier Winther.

Han forteller de regner med å starte utbyggingen snart.

– Vi håper å begynne å grave om en måneds tid. Leilighetskjøperne kan flytte inn ved årsskiftet 2012/2013, sier Winther.

 
 
På forsiden nå