Gir opp boligjakten

Kristine Andersen ville leie en leilighet nærmere byen, studiene og jobben, men måtte gi opp.

Saken oppdateres.

– Vi var opprinnelig fire venner som ville bo sammen. Jeg har søkt hos SiT og i tillegg kontaktet minst 25 utleiere i det private markedet. Jeg fikk bare svar fra to av disse, og visningene var helt stappfulle. Det var håpløst, forteller Kristine Andersen.

Andersen er nettopp ferdig med det andre året på Nordisk språk og litteratur ved NTNU. Hun har søkt på SiTs studentboliger på Bloksberg på Øya og på Nedre Elvehavn, uten hell.

– Det hadde vært praktisk med noe mer sentralt. I dag bor jeg ganske langt opp i Osloveien. Det betyr at jeg enten må ta buss inn til byen og bytte der for å komme meg til Dragvoll, eller gå 15 minutter til Samfundet for å ta bussen derfra. Men det er verre med nattejobben på Ladehammeren. Dit går det nesten ikke busser så sent, forteller hun.

LES OGSÅ: Blir nedringt av sinte foreldre

– Verre i år

Også i fjor vår var Andersen ute i leiemarkedet. Den gangen fikk hun boligen hun nå har i Osloveien. Hun synes konkurransen har blitt hardere i år.

– Det var i hvert fall mulig å få kontakt med utleierne i fjor. De fleste har ikke telefonnummer i annonsene, så man må sende e-post. Bare de færreste gidder å svare, de har sikkert nok av tilbud, sier hun.

Gir opp

På ett tidspunkt var boligsituasjonen ganske dramatisk for Andersen.

– Det var en ny huseier som tok over bygget jeg bor i nå, og opprinnelig måtte vi flytte ut. I så fall hadde jeg stått uten tak over hodet fra første juli. Heldigvis fikk jeg snakket med ham, slik at jeg fortsatt får bo der, sier hun.

– Har du gitt opp å finne noe mer sentralt?

– Det blir jo så man gir opp. Det er ganske stressende å flytte i seg selv, og når det i tillegg er så vanskelig å finne seg noe nytt, er det lettere å bli boende der man er, sier hun.

 
På forsiden nå