SiT mangler rundt 2000 boliger for å nå målet om å ha 20 prosent dekning blant byens studenter. Etter en laber tildeling på årets statsbudsjett, der Trondheim kun fikk finansiering for 90 boliger, har SiT nå nye forhåpninger.

- Vi er i forhandlinger med Skanska om å benytte tomten ved Lerkendal stadion til å bygge studentboliger. Hvis vi får det som vi vil, kan det bli opp mot 600 nye studentboliger der, sier boligdirektør i SiT, Terje Bostad.

Lørdag skrev adressa.no at kun 450 av totalt 7000 nye studenter som kommer til byen får utdelt bolig fra SiT.

- I sluttforhandlinger

Det er Skanska som eier tomta, som har hatt prosjektnavn «Lerkendal Park». Selskapet bekrefter kontakten med SiT.

- Vi har hatt en god dialog så langt, og er spent på hva kommunen sier til planene. Det springende punkt her blir hvor mange boliger vi får lov til å bygge, sier prosjektutvikler i Skanska, Erik Rinnan.

Bostad håper å få utarbeidet en rammeplan i løpet av juni. Med denne på plass, mener boligdirektøren at det kan bli byggestart allerede i løpet av 2011.

Varsler høy leie

Før årets statsbudsjett skulle vedtas, håpet SiT på å få finansiering til 250 nye boliger.

Regjeringen finansierer 250 000 kroner per bolig, resten må SiT betale selv. Delen som ikke blir statsfinansiert må studentene som bor i boligene i all hovedsak dekke.

- Da finansieringssummen ble fastsatt ved årstusenskiftet, var pengene fra staten nok til å dekke rundt 60 prosent av kostnaden per bolig. Prispress, høye tomtekostnader og krav til bedre standarder, kombinert med at finansieringen ikke er økt på mange år, gjør at den nå dekker kun 35 prosent av utgiftene til bygging. Det går ut over husleien, forklarer Bostad.

Han sier at det vil være vanskelig å få husleien ned under 4300 kroner hvis prosjektet blir en realitet.

- Det er klart problematisk med tanke på at man har som målsetting at studentene ikke skal jobbe ved siden av studiene. Men slik må det bli. Det er først og fremst de høye tomteprisene som driver opp leieprisene, sier Bostad.

Tar opp lån i markedet

Til tross for at SiT kun har fått statsfinansiering for 90 boliger i år, tror boligdirektøren at staten vil være med på å finansiere alle de 600 nye boligene så snart byggingen kommer i gang.

- Selv om vi bare har fått finansiering for 90 av boligene i år, er det vanlig at regjeringen bevilger penger etter hvert som prosjektet kommer i gang. Innen den tid må vi finansiere utbyggingen med lån i det private markedet, sier Bostad.

Dette er en skisse fra arkitektfirmaet til hvordan bygningsmassen kan kommende til å bli seende ut. Skanska forteller at det jobbes med flere alternativer. Det høyeste bygget har en tenkt høyde på rundt 25 meter. Foto: Illustrasjon: Svein Skibnes Arkitektkontor AS
Boligdirektør i Stundetsamskipnaden i Trondheim (SiT), Terje Bostad, er ikke fornøyd med dagens dekning av studentboliger i forhold til studentmassen, og håper prosjektet på Lerkendal blir realisert. Foto: SiT