Tar 13 dager å selge bolig

Boligprisene står i ro i Trondheim, men det går raskt å selge.

Saken oppdateres.

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for bolig i Trondheim var i juni 29 700 kroner. Det er akkurat samme pris som i mai.

Ingen av bydelene har hatt markante økninger eller prisfall, dermed har boligprisene stått stille. I resten av Trøndelag er utviklingen negativ. Tilbakegangen er på én prosent.

Til tross for dette har omsettingshastigheten på boliger i Trondheim gått ned fra 15 til 13 dager fra mai til juni. Det er samme nivå som i mars i år.

LES OGSÅ: Her stiger prisene mest

LES OGSÅ: Prisantydningen økte med 1 mill. én måned etter kjøp

LES OGSÅ: 25 millioner for en bolig i Malvik

LES OGSÅ: - Jeg blir diskriminert i boligmarkedet

100 kroner opp

Den samme trenden finner man i stort sett hele landet. Kvadratmeterprisen har kun steget med en hundrelapp den siste måneden.

- Det siste året har prisene steget for mye, og med nesten ti prosent bare det siste halve året. Det er bra at prisveksten ser ut til å ha stagnert litt nå, sier konsernsjef i OBOS, Martin Mæland til Aftenposten.no.

Kvadratmeterprisen er 11,6 prosent høyere enn den var i juni 2010.

770 boliger skiftet hender i juni mot 619 i mai og 825 boliger i juni 2010.

Hellas-effekt

Mæland ser ikke bort fra at uroen i Hellas kan ha vært med på å presse prisveksten ned.

- Når det er usikkert internasjonalt, stiger prisene mindre enn ellers. Men det er mange andre faktorer som også spiller inn, så man kan ikke direkte spore dette tilbake til Hellas-krisen.

Stavanger dyrest

I hovedstaden er det fortsatt i bydelene St.Hanshaugen og Ullern prisen på leiligheter har steget mest de siste fire månedene.

På landsbasis er Stavanger blitt landets dyreste by.

- Vi merker også at boliger i drabantbyer i Oslo som Lambertseter og Manglerud har blitt veldig populære for unge par. Der kommer det nok til å bli problemer med skolekapasiteten på sikt, sier Mæland.

 
På forsiden nå