Regjeringen trenger 2000 nye kontorplasser

Departementene leter nå etter kontorplasser i Oslo sentrum.

Saken oppdateres.

Selv etter terrorangrepet fredag, ønsker regjeringen å bli i sentrum av hovedstaden, skriver Dagens Næringsliv.

– De mest aktuelle av eiendommene vi har blitt tilbudt, ligger sentralt i Oslo, relativt kort fra nåværende lokaler, sier Hege Njaa Rygh, kommunikasjonsdirektør i Statsbygg.

6000 potensielle kontor

Så langt har Statsbygg fått inn en liste på 6000 mulige kontorplasser. Rygh vil ikke si noe om hvilke adresser som ses på som mest aktuelle. Oslo S Utvikling har varslet at de har ledige 15 000 kvadratmeter store lokaler i Vismabygget i Bjørvika.

– Vi kan tilby kontorplass til mellom 600 og 800 mennesker, sier Paul E. Lødøen, administrerende direktør i Oslo S Utvikling.

Må tenke sikkerhet

Utleiedirektør i DnB Nor Næringsmegling anslår at departementene har behov for et areal på mellom 50 000 og 75 000 kvadratmeter. Statsbygg understreker at det ikke uten videre er mulig å erstatte et regjeringsbygg med vanlige kontorlokaler.

– Det er en del sikkerhetsmessige forhold som må ivaretas, sier Hege Njaa Rygh i Statsbygg.

Må flyttes

I det gamle regjeringskvartalet er det bare R5 det vil være mulig å flytte inn i, sa fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) til NTB mandag.

Aasrud varslet samtidig at hele Regjeringskvartalet må redesignes og relokaliseres på nytt. Høyblokkens skjebne er helt uavklart sa hun.

– Blokken er ikke frigitt fra politiet, og dermed får man ikke gjort de vurderinger som må til for å kunne ta stilling til om man skal starte på nytt eller rehabilitere.

 
På forsiden nå