Det er klart etter at Høyesteretts ankeutvalg avviste anken fra Odd Reitans eiendomsselskap AS Nordre 11.

Selskapet ble i Frostating lagmannsrett i vår dømt til å betale 39,5 millioner kroner i erstatning til Ricks-eierne Olaf Arnstad og Stig Arntsberg, på grunn av byggefeilene ved utestedet i Nordre.

På grunn av dårlig lydisolering er utestedet uegnet for nattklubbdrift, men i dommen fra lagsmannsretten ble skylden først og fremst lagt på hovedentreprenøren Reinertsen og rådgivningsselskapet Cowi. Anken til Høyesterett ble tatt opp etter samtaler med Reinertsen, som nå kan vente seg et motkrav fra AS Nordre 11.

- Grunnleggende uenighet

Advokat Arne Engesæth hos Wiersholm representerer Reinertsen. Han sier de ikke har mottatt et erstatningskrav ennå, men at det har blitt varslet krav om et betydelig beløp.

– Det er på det rene at det er en uløst problemstilling mellom Reinertsen og AS Nordre 11, hvor det er en grunnleggende uenighet om ansvarsspørsmålet, sier Engesæth til Adresseavisen.

Utestedgründerne Olaf Arnstad og Stig Arntsberg eier hver sin halvpart av driftsselskapet News AS, og i lagmannsretten krevde de en erstatning begrenset oppad til hele 115,4 millioner kroner.

Erstatningsbeløpet på 39,5 millioner er beregnet ut i fra tapt inntekt i årene 2007-2010, og i 16 år fremover, sammenlignet med hva de ville tjent dersom lokalene ikke hadde mangler. Haken for eierne er at erstatningen forutsetter at Ricks blir stengt øyeblikkelig.

Slutt 1. september

– Vi stenger 1. september, bekrefter Olaf Arnstad, som ikke har planer om å starte opp et annet sted.

– Det er jo ingen lokaler som står og venter på oss, og til nå har vi bare konsentrert kreftene om det som har skjedd, sier han.

Administrerende direktør Geir Melbye i E.C. Dahls Eiendom er styreleder i AS Nordre 11. Adresseavisen fikk ikke tak i ham i går, men Melbye har tidligere sagt at det kan bli kafé- eller restaurantdrift i første- og andretasje dersom Ricks legges ned.

Ricks legges ned. Foto: VEGARD EGGEN