- Veidekke slipper bot på 270 millioner

Ingen økonomisk straff for prissamarbeidet i Midt-Norge.

Saken oppdateres.

Det hevder selskapet Veidekke i en børsmelding mandag. Selskapet hevder at det ulovlige prissamarbeidet som har foregått skal ha vært knyttet kun til to enkeltpersoner.

Konkurransetilsynet åpner nå for at Veidekke kan slippe en bot på 270 millioner kroner, forutsatt at de fortsetter samarbeidet, skriver de i børsmeldingen.

LES OGSÅ: Drapstruet etter asfaltavsløringer

LEDER: Prisjuks i asfaltbransjen

Ville kontrollere markedet

Saken dreier seg om at Veidekke og NCC Roads skal ha samarbeidet om priser og utvekslet annen informasjon og nærmest avtalt hvem som skulle få asfaltteringsoppdrag. Målet skal ha vært å kontrollere markedet og tjene mer penger.

Det er påvist ulovligheter i perioden 2005-2008 i trøndelagsfylkene, i tillegg til ett tilfelle i Møre og Romsdal i 2006.

Krangel med Kringen

Veidekke gikk selv til Konkurransetilsynet i januar 2010, etter at deres leder i Midt-Norge på den tiden, Odin Kringen, i to e-poster til styrelederen Per-Ingemar Persson truet med å gå til Konkurransetilsynet med opplysninger om uregelmessigheter i selskapet med mindre han fikk utbetalt rundt 3,7 millioner kroner.

Det medførte at Veidekke selv valgte å gå til Konkurransetilsynet med opplysningene, samtidig som Kringen fikk sparken.

Kringen har senere anmeldt selskapet for oppsigelsen, men tapte både i Stjør- og Verdal tingrett og fikk anken forkastet i Frostating lagmannsrett.

- Kun én person bak

Saken ble for alvor kjent for offentligheten etter at Kringen valgte å gå ut med saken i Nrk i januar i år. Han har hele tiden hevdet at ledelsen i Veidekke visste om det ulovlige samarbeidet med NCC Roads, noe Veidekke avviser.

- Med unntak av ett enkeltforhold, er det én person som står ansvarlig for de ulovlighetene som er påvist. Vi er skuffet over at dette kunne skje til tross for at vi gjennom flere år har satset betydelige ressurser på omfattende opplæring innenfor etikk og korrekt forretningsframferd, sier konsernsjef Terje R. Venold i Veidekke i børsmeldingen.

Konkurransetilsynet holder pressekonferanse om saken kl. 12.30 mandag.

Veidekke holder selv pressekonferanse klokken 14.

 
På forsiden nå