Det nye kjøpesenteret på Leangen får 100 butikker

Her blir det tv på toalettene og spa på taket.

Saken oppdateres.

KBS kjøpesenter har byttet navn, og i dag ble det kjent hva det nye senteret på Leangen i Trondheim skal hete: Sirkus shopping.

- Her vil det være 100 butikker og senteret vil være over 70 000 kvadratmeter. Dermed vil vi være Trøndelags største kjøpesenter, sier leder Trine Foosnæs til adressa.no.

Foreløpig har det ikke vært så mye snakk om hvilke butikker som skal komme, men Home&Cottage, H&M og Ark har meldt sin ankomst. Ica vil være hoveddagligvarebutikken i senteret. Det trønderske hurtigmatkonseptet Chopsticks vil åpne utsalg.

Størst i Trøndelag

Hun mener at senteret har et potensial for å nå ut til 270 000 kunder.

- Vi har gått fra å være et lokalt kjøpesenter til å bli et for hele regionen, mener hun.

LES MER: Her forsvinner KBS-senteret

I dag var det nedleggelse av grunnsteinen med entreprenører, investorer og andre inviterte til stede. Det er søskenparet Mona og Hans Hoff i eiendomsselskapet Realinvest som står bak utbyggingen. De fikk æren av å legge ned den første steinen. Kjøpesenteret skal stå klart til åpning 4. oktober 2012.

Det nye senteret vil gjenoppstå med 72 000 kvadratmeter fordelt på butikker, helse- og servicefasiliteter.

Tv-skjermer på toalettet

Hans Hoff ønsker ikke at Sirkus shopping skal bli oppfattet som noe tradisjonelt kjøpesenter.

- Det skal være et underholdningssenter, og ikke et kjøpesenter. Her skal vi ha en scene hvor det kan være underholdning som for eksempel talentshow, og da skal klipp fra disse opptredene bli vist på tv-skjermer som henger på toalettene, forteller styreleder Hans Hoff entusiastisk.

- Det er planlagt et spa- og velværesenter på taket, og man jobber også med en restaurant i øverste etasje, sier han.

Det nye kjøpesenteret er kostnadsberegnet til 1055 millioner kroner.

- Mantraet er at vi ikke skal kalle kunden våre for kunder, men gjester, og ansatte skal være verter, forklarer Hoff, og avslører at de også har sendt inn søknad for å få lov til å bygge en kopi av operabygget i Bjørvika på taket.

Originalt farvel av ansatte

De ansatte i KBS sa farvel på en original måte i oktober 2010. De laget en musikkvideo hvor de hadde skrevet en egen sang for å sette ord på følelsene. Om ikke sangprestasjonene var av ypperste merke, så var det sjarm i bøtter og spann.

SE VIDEOEN: Se de ansatte synge farvel til KBS-senteret

Bygget vil ha seks etasjer, hvorav de to nederste blir brukt til butikkformål mens helse- og velværesenter vil være i fjerdeetasjen. De 81 leilighetene vil være i øverste etasje. Parkeringen vil bli lagt under bakken i to kjellerplan.

 
 
På forsiden nå