Reitan ble årets vekstskaper

Rema-gründer Odd Reitan ble i kveld tildelt prisen «Ernst & Young Entrepreneur of the Year» under arrangementet Skaperkraft 2011 i Folketeateret i Oslo.

Saken oppdateres.

Reitan får prisen for sin rolle som eier og daglig leder i Reitangruppen, som med en fjorårsomsetning på 59 milliarder kroner nå er Norges femte største selskap – og det største helt privateide. Nå går han videre til den internasjonale finalen, der han møter vinnere fra over 50 andre land.

I slutten av oktober slo han ut fem andre konkurrenter i regionfinalen av kåringen.

Reitangruppens første butikk ble åpnet i 1948, mens Odd Reitan selv åpnet sin første dagligvarebutikk i 1972. I dag er Reitangruppen et milliardkonsern med fire forretningsområder; Rema 1000, Reitan Servicehandel, Reitan Eiendom og Uno-X Gruppen.

Andre trønder

Reitan er den andre trønderen som vinner den prestisjefylte kåringen. I 2005 var det Salmar-gründer Gustav Witzøe som ble årets vekstskaper, og som dermed gikk videre til den internasjonale finalen i Monaco.

Tilfeldigvis var det styrelederen i Salmar, Bjørn Flatgård, som i år ledet den nasjonale juryen, der også Norwegian-sjef Bjørn Kjos og Innovasjon Norge-sjef Gunn Ovesen var blant medlemmene.

– Hylles av ansatte

Ifølge juryen har Reitan skapt et lite handelseventyr i Norge:

«Fra den spede begynnelsen da han som 21-åring startet sin første dagligvarebutikk i 1972, har han uavbrutt i snart 40 år vært levende opptatt av å utvikle seg selv og sin virksomhet. Han styrer nå over en av Norges aller største bedrifter, med 28 000 ansatte i Norden og Øst-Europa. Vekstskaperen hylles av sine ansatte og beundres av sine konkurrenter», skriver juryen, som også peker på Reitans «fremragende forretningsinstinkt og høye moral».

 
 
På forsiden nå