Teknobygg gjenoppstår etter konkursen

Nytt selskap med nytt navn ble etablert onsdag.

Den nye selskapet har fått navnet Maja Bygg, og har som mål å videreføre byggeprosjektene som ble stanset mandag.  Foto: RUNE PETTER NESS

Saken oppdateres.

Det bekrefter konsernsjef Jan Erik Steen i morselskapet Majateknobygg overfor adressa.no.

- Dette selskapet vil videreføre de prosjektene som bostyrer finner formålstjenlig. En stor del av arbeidstakerne etter konkursen i Teknobygg Entreprenør vil bli ansatt i dette selskapet, sier Steen.

I alt 115 personer var ansatt i Teknobygg Entreprenør, som begjærte oppbud mandag denne uken. Det nye selskapet får navnet Maja Bygg.

LES OGSÅ: - Nervøs for at noen brekker ryggen

Håper på løsning

Steen sier at prosessen med bostyrer er «konstruktiv», og at de jobber med å finne en snarlig løsning for videreføring av byggeprosjektene som har stått i stampe siden mandag.

Konsernsjefen oppfordrer til «fleksibilitet fra alle involverte».

- At midler kommer inn i boet vil kunne bidra til å redusere størrelsen på tap for de som har utestående fordringer, sier Steen.

Da adressa.no snakket med bostyrer Terje Bjørndahl tidligere onsdag ettermiddag, bekreftet han at en avtaleskisse om et nytt selskap innen Majateknobygg-konsernet lå på bordet.

- Vi håper å få til en løsning ganske snart, sier Bjørndahl.

Etter det adressa.no forstår, er løsningen ventet i løpet av inneværende uke.

Byggestans

Da Teknobygg Entreprenør gikk konkurs mandag, jobbet selskapet i hovedsak med syv prosjekter.

På ett av dem, boligprosjektet Grilstad Park, har byggherren selv bestemt seg for å videreføre arbeidene. Tre underentreprenører har allerede skrevet kontrakt med utbygger, ifølge daglig leder Roar Munkhaugen ved Grilstad Park. Arbeidet gjenopptas torsdag morgen.

Siden mandag har bostyret forsøkt å finne måter å videreføre de øvrige prosjektene på.

Totalt 600 boligkjøpere er berørt av entreprenørkonkursen. Også arbeidene ved Spongdal skole på Byneset har stoppet opp. Med opprettelsen av det nye selskapet Maja Bygg, kan dette være ett skritt nærmere løsning.

Teknobygg Entreprenør er et datterselskap av konsernet Majateknobygg. I dragsuget fra konkursen på mandag, bukket også entreprenørens søsterselskap Teknobygg Tekniske under.

På forsiden nå