Regjeringen bevilger penger blant annet til byggeklare veiprosjekter i Sør-Trøndelag, ifølge leder for Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, Linda Hofstad Helleland (H).

Oppstart i Soknedal

I statsbudsjettet som legges frem 7. oktober, ligger det ifølge Helleland penger til E6 sør, E6 i Soknedal, opprustning av fylkesveiene og som belønning til Trondheim kommunes Miljøpakken. Totalt 435 millioner kroner. Se oversikt lengre ned i saken.

- Riksveiprosjektene som har vært gjennom regulering og der alt er klart, får penger som planlagt i 2016. I utgangspunktet skal prosjektene inn i det nyopprettede veiselskapet formelt er på plass etter nyttår. Men det er ikke noe poeng å vente med prosjekter som er klare, så E6-strekningen i Soknedal tas ut av veiselskapets portefølje og får oppstart i høst og full fremdrift neste år i Statens vegvesen regi, sier Helleland.

Penger til fylket og Trondheim

Totalt får Sør-Trøndelag fylkeskommune 65,3 millioner til opprusting av fylkesveiene.

- De er fritt å disponere midlene, men vi forutsetter, med de dårlige fylkesveiene Sør-Trøndelag har, at disse brukes på vei, sier Helleland.

I tillegg vil staten sent i 2015 eller i 2016 inngå en bymiljøavtale med Trondheim kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune. Det innebærer at staten vil gå inn med mye større midler, og ta halve regningen for å bygge ut superbussprosjektet i Trondheim.

Her er oversikten hun sammen med Frps Sivert Bjørnstad har gitt til Adresseavisen over noe av det som kommer over statsbudsjettet neste år:

  • Veier

Alle riksveiprosjekter som er byggeklare i Sør-Trøndelag har full fremdrift i 2016. Øvrige prosjekter får tilstrekkelig med planleggingsmidler.

  • E6 sør for Trondheim: Jaktøya – Klett – Sentervegen (fra City Syd til Melhus)

Får totalt 750 mill. kr til full fremdrift. 150 mill. kr er statlige midler.

  • E6 i Soknedal: Vindåsliene – Korporals bru (tunnel forbi Soknedal sentrum)

Til E6 Vindåsliene-Korporalsbrua på strekningen E6 Ulsberg-Melhus er det foreslått 50 millioner kroner. Strekningen E6 Ulsberg-Melhus, inkludert E6 Vindåsliene-Korporalsbrua, ble først lagt inn i veiselskapet. Det eneste prosjektet som veiselskapet har ansvar for som er klart til å starte opp i allerede i 2015 er dette (E6 Vindåsliene-Korporals bru er en ny tunnel forbi Sokndal sentrum, prosjektlengde er syv km).

  • Opprusting av fylkesveger:

Totalt får Sør-Trøndelag 65,3 millioner til opprusting av fylkesveiene.

  • Kollektivtransport og bymiljøavtale

Miljøpakken får 170 millioner som del av belønningsavtalen for kollektivprosjekt. Det er fordi den oppnår gode resultat.