Skipsreder Ole T. Bjørnevik forteller til Adresseavisen at det nå er opp til Noryards å ta kontakt.

- Jeg snakket med Zjevago i går (Noryards' ukrainske eier, journ. anm.), men vi kom ikke til enighet. I dag har jeg ikke hørt fra dem, sier Bjørnevik til Adresseavisen.

Kan bli slått konkurs

Verftet i Rissa lider av akutt pengemangel, etter at Bjørnevik i slutten av september avbestilte en ordre på et skip til en verdi av 700 millioner kroner.

Bjørnevik hevder at Noryards' eier, Kostjantin Zjevago, ikke har betalt sin del av egenkapitalen til et felles selskap som skulle drifte skipet etter at det var ferdig bygget.

Pengemangelen har ført til at selskapet ikke har hatt penger til å betale de 71 arbeiderne ved verftet. Onsdag sier de ansatte til Adresseavisen at de vurderer å begjære Noryards Fosen konkurs om lønningene ikke kommer inn på konto.

Noryards' konsernsjef Ivar K. Hanson sa tidligere til Adresseavisen at han er usikker på hva som vil skje om oppdraget fra Bjørnevik ikke blir noe av. Han sier det kan være gode muligheter for kontrakter innen cruiseskip og passasjer- og bilferjer.

- Opp til dem

Bjørnevik har onsdag vært opptatt med flere møter, men ikke med Noryards. Han sier at det ikke er avtalt noe møte eller noen kommunikasjon med ham og Noryards.

- Det er opp til dem å ta kontakt. Jeg har avbestilt ordren, og den forblir avbestilt med mindre vi blir enig om noe annet, sier Bjørnevik.

Her kan du lese om hvordan verftet i Rissa havnet i utenlandske hender i fjor.