Hovedbanken vil ikke ta initiativ til videre drift ved Noryards Fosen

Konserndirektør Vegard Helland i Sparebank 1 SMN sier at banken kartlegger hvilke bedrifter som rammes av konkurs i Rissa-verftet Noryards Fosen.

72 ansatte mister jobben ved konkursen i Noryards Fosen i Rissa. 

Saken oppdateres.

Sparebank 1 SMN er det kriserammende verftets hovedbankforbindelse, ifølge styreleder Ivar K. Hanson i Noryards Fosen.

Hanson sier at oppbudsbegjæringen vil bli innlevert til Fosen tingrett i løpet av dagen i dag, torsdag, etter at styret i selskapet i går bestemte at det ikke var forsvarlig med videre drift.

LES OGSÅ: Noryards Fosen begjærer seg selv konkurs

- Ingen penger utestående

Vegard Helland, konserndirektør for næringsliv i Sparebank 1 SMN, sier at banken ikke har penger til gode ved Noryards Fosen, men at de undersøker hvilke andre bedrifter som kan bli rammet ved en konkurs. Underleverandøren Elpro har varslet at de har ti til tolv millioner kroner utestående hos verftet.

- Vi følger med for å finne ut om våre kunder eller andre trønderske bedrifter vil bli indirekte berørt, sier Helland, som sier at de også vil iverksette tiltak hvis de har kunder som trenger hjelp.

- Jeg ser ikke bort ifra at vi tar en prat med bedrifter som ikke er kunder hos oss også, for å se om vi kan bistå.

- Vil dere ta ledelsen i et eventuelt arbeid for å videreføre driften ved verftet under nye eiere?

- Ikke fra bankens side. Vi kan alltid være med å diskutere hvis det blir satt sammen en gruppe som skal jobbe med det. Vi skal ikke gå inn på eiersiden, og vi vil ikke ta et slikt initiativ, men vi kan være en diskusjonspartner, sier han.

Elpro trakk konkursbegjæring

72 ansatte mister jobben ved veftet som følge av konkursen, og tidligere i år mistet 127 andre ansatte jobben ved verftet i Rissa.

Styret i Noryards Fosen oppga som årsak til oppbudet at Ole T. Bjørneviks selskap Boa Offshore kansellerte et skipsbyggingsoppdrag til 700 millioner kroner ved verftet.

Ledelsen i Elpro, med hovedkontor på Agdenes, stilte seg uforstående til det i går. De bestemte seg for å begjære verftet konkurs allerede i starten av september, men trakk begjæringen da verftet betalte deler av det selskapet hadde til gode.

Da Adresseavisen kontaktet Fosen tingrett i 13-tiden torsdag, hadde de foreløpig ikke mottatt noen oppbudsbegjæring fra Noryards Fosen.

Vegard Helland, konserndirektør for næringsliv i Sparebank 1 SMN, sier at banken kan være en diskusjonspartner hvis nye eiere ønsker å videreføre driften ved Noryards Fosen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. 

Vegard Helland, konserndirektør for næringsliv i Sparebank 1 SMN, sier at banken kan være en diskusjonspartner hvis nye eiere ønsker å videreføre driften ved Noryards Fosen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. 

På forsiden nå