Omtrent samtidig som Rissa-verftet Noryards Fosen begjærte oppbud, kastet også det tidligere driftselskapet for verftet, Bergen Group Fosen, kortene.

Nå er selskapet tatt under behandling som konkursbo ved Nordhordland tingrett, og har oppgitt å ha en gjeld rundt 760 millioner kroner, skriver Maritime.no.

Også søsterselskapet Bergen Group BMV er slått konkurs med en gjeld som er oppgitt til rundt 140 millioner kroner.

- Intern gjeld

Finansdirektør Nils Hoff i Bergen Group-konsernet sier at det meste av gjelden er intern, og vil ikke opplyse om hvor mye de skylder andre selskaper.

- Jeg kan imidlertid bekrefte at det vesentlige av gjelden er mot konsernselskaper, og da i all hovedsak Bergen Group Shipbuilding AS og Bergen Group Fosen Holding AS, sier Hoff til Maritime.no.

Gjelden i Fosen og BMV skal hovedsakelig stamme fra de enorme tapene den tidligere skipsbyggingsdivisjonen i Bergen Group pådro seg før virksomheten i selskapene ble solgt.

Tapte på ferjer

I 2012 og 2013 hadde de to Bergen Group-døtrene bokført tap på 1,7 milliarder kroner til sammen, blant annet som følge av forsinker og kostnadsoverskridelser på de to bil- og passasjerferjene «Stavangerfjord» og «Bergensfjord» som ble bygd i Rissa.

Som følge av tapene ble verftene etter hvert solgt til den ukrainske milliardæren ukrainske Kostjantin Zjevago, og samlet i det nye Noryards-konsernet.

Onsdag i forrige uke valgte Noryards Fosen å begjære seg selv konkurs.