Kjøkkenutstyr- og interiørbutikken Tilbords på Sirkus Shopping er slått konkurs i Sør-Trøndelag tingrett denne uken. Det var driveren av Idé & Atmosfære KBS as som selv begjærte oppbud i selskapet.

Advokat Terje Tapper i Advokatfirmaet Tapper & Co er oppnevnt som bostyrer for konkursen.

- Gjelden er større enn verdiene. Det har vel sammenheng med at omsetningen i butikken ikke har vært som forventet og har gått ned. Det gjør ikke kostnadene. Derfor har innehaveren valgt å kaste kortene, sier Tapper.

Stengt

Han forteller at butikken stengte et par dager før den ble slått konkurs. Medregnet driveren hadde butikken fire ansatte.

Tilbords-butikken på Sirkus Shopping har vært på senteret siden det åpnet i oktober 2012. Den har vært drevet som franchise av selskapet Idé & Atmosfære KBS. I fjor var omsetningen i butikken på 5,6 millioner kroner. Det er 750 000 kroner mindre enn i 2013, som var første hele driftsår for butikken på Sirkus Shopping. Samtidig har underskuddet økt. Resultatet før skatt var på minus 1,1 million kroner i fjor.

Ifølge Bostyrer er gjelden på til sammen 2,9 millioner kroner. Den største kreditoren er Tilbords-kjeden.

Kan bli åpnet

Tapper forteller at butikken kan bli åpnet igjen.

- Planen er at franchisegiver vil forsøke å dra i gang ny aktivitet i lokalene, ved å ta over leieforholdet og fortsette driften. Det er en intensjon om at det skal skje raskt, sier Tapper.

Dersom Tilbords selv tar over driften på Sirkus Shopping, er det opp til kjeden om den tar inn igjen de ansatte som nå har mistet jobben, opplyser Tapper.

Flere konkurser

I fjor tok Tilbords over kjedens butikk på Solsiden kjøpesenter, etter at franchisedriver la den ned. I januar i år ble Tilbords-butikken som holdt til i Olav Tryggvasons gate i Trondheim slått konkurs.

I vår ble interiør- og klesbutikkene Rom For Alle på kjøpesentrene Sirkus og Solsiden slått konkurs, og i sommer ble kjøkkenutstyr- og interiørbutikken Traktøren på Sirkus slått konkurs. Tilbords-konkursen er den åttende siden senteret åpnet.

Tilbords-kjeden ble stiftet i 1976, og er et franchise-konsept. Kjeden har 130 butikker over hele landet, som selger porselen, glass, kjøkkenutstyr og interiørprodukter. Hovedkontoret ligger i Bergen.