Veidekke Entreprenør AS har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe 80 prosent av aksjene i anleggsentreprenøren Tore Løkke AS i Åfjord, skriver Veidekke i en pressemelding. Det var Fosna-Folket som omtalte salget først.

Må godkjennes av tilsynet

Endelig avtale forventes signert i desember under forutsetning av at Konkurransetilsynet sier ja.

- Veidekke ønsker å vokse i anleggsmarkedet, og kjøpet vil styrke vår konkurransekraft innenfor samferdsel og kraftutbygging, sier distriktsleder Stein Bjøru i Veidekke Entreprenør i pressemeldingen.

Les også: Veidekke kjøper Reinertsen Entreprenør

Løkke fortsetter

Tore Løkke AS er 100 prosent eide av Kristian Tore Løkke (69) som har vært både styreleder og daglig leder i bedriften. Han fortsetter som daglig leder for selskapet. Selskapet som nå skifter eier, har 78 ansatte og en omsetning på 200 millioner kroner i 2014. I fjor gikk de i fjor med 19,6 millioner i overskudd før skatt. Ifølge selskapet har de drevet i 48 år uten tap.

Les også: Unngikk oppsigelser etter å ha fått storkontrakt

- Vi er glade for å bli en del av Veidekke-konsernet. Vi ser at vi trenger en solid og kompetent entreprenør i ryggen for å kunne ta del i de stadig større oppdragene på det norske anleggsmarkedet. I tillegg er jeg opptatt av at vi utvikler oss videre, og det er jeg sikkert på at vi skal få til med Veidekke som eiere, sier Tore Løkke i pressemeldingen.