Teknologibedrift fikk Eksportørprisen

Trondheimsselskapet Powel ble mandag tildelt Eksportørprisen Midt-Norge for 2015.

Administrerende direktør Bård Benum (f.v.) i Powel mottok Eksportørprisen fra nestleder Stein Ivar Strøm i Innovasjon Norge Sør-Trøndelag, banksjef Cecilie Hammond Spark i Sparebank 1 SMN og NHO-president Tore Ulstein.  Foto: Nikolai Hassel

Saken oppdateres.

Powel utvikler IT-løsninger innen fornybar energi og miljø, og har rundt 380 ansatte fordelt på hovedkontoret i Trondheim og kontorer i Sverige, Danmark, Sveits, Tyrkia, Polen og Chile.

Mandag fikk bedriften prisen som årets eksportbedrift under NHO Trøndelags arrangement Europakonferansen på Scandic Hell i Stjørdal.

- Kontinuerlig vekst

Juryleder var banksjef Cecilie Hammond Spark i Sparebank 1 SMN, og ifølge en pressemelding er prisen en honnør til en god internasjonal strategi mot krevende markeder med strenge kvalitetskrav.

«Powel ble etablert i 1996 med utspring fra Sintef. Allerede året etter etablerte Powel et datterselskap i Sverige. Siden har Powel hatt en kontinuerlig vekst og den internasjonale andelen av omsetningen økt jevnt. For selskapet er eksport en kritisk suksessfaktor for å kunne utvikle selskapet og de teknologiske løsningene videre», skriver juryen i sin begrunnelse.

Mot halv milliard

Powel har utspring fra Sintef Energiforskning og lager blant annet dataprogrammer som gjør at kundene kan beregne og styre produksjon av elektrisk kraft og håndtere strøm i nettet.

LES OGSÅ: Vant pris for miljøteknologi

Selskapet hadde i fjor inntekter på 452,8 millioner kroner, og av dette kom 133,3 millioner kroner fra kunder utenfor Norge, viser årsregnskapet. Selskapet fikk et resultat før skatt på 16,4 millioner.

LES OGSÅ: Nærmer seg en halv milliard i inntekter

I år er det forventet at selskapet vil omsette for rundt en halv milliard kroner.

Mandag offentliggjorde Powel også et samarbeid med Oslo-selskapet Greenbird og utvikling av nye løsninger for strømnettselskaper.

Bak prisen står SpareBank 1 SMN, Innovasjon Norge Sør-Trøndelag, Næringsforeningen i Trondheimsregionen, NHO Trøndelag og Trøndelags Europakontor.

I fjor fikk Melhusfirmaet Devico eksportørprisen.

På forsiden nå