Nå kan du bli Solskjærs hyttenabo

Men prisen er ikke for hvem som helst.

Slik ser en av stuene i hytta til 9,7 millioner ut.  Foto: DNB

Saken oppdateres.

- Gjennomsnittshytta som selges nå, går for omkring 1,6 millioner kroner. Så dette er i en helt annen prisklasse. Det er ganske få objekter som selges i dette prissjiktet, sier partner i Prognosesenteret, Bjørn-Erik Øye.

Fritidseiendommen han snakker om, er en hytte i Gjevilvassdalen i Oppdal, som ble lagt ut onsdag denne uka med en prislapp på 9,7 millioner kroner.

Dobbeltgarasje og kjendisnabo

Den enorme fritidseiendommen på 2,2 mål inneholder både dobbeltgarasje, spesialbygd innredning, gjestefløy og to loftstuer. Totalt er det sengeplass til 13 personer.

På kjøpet vil du også få et kjent fjes i nabolaget. Moldetrener Ole Gunnar Solskjær, som nok er mest kjent for sin tid som spiller i Manchester United, er en av dem som har hytte i samme felt, bare et par hundre meter unna eiendommen som nå ligger til salgs.

Se også: Her feirer RBK-spillerne med «Hate, hate, hate Molde by»

- Slike ting kan være avgjørende for et salg. Kjendisfaktor er viktig, men man må også ha den riktige beliggenheten, sier Øye.

- Kan ta veldig lang tid

Han legger til at markedet i den dyreste skalaen har vært tregt de siste årene. I motsetning til hytter i det lavere prissegmentet, er det heller ingen utpreget sesong for salg av de dyreste hyttene.

Men hyttemarkedet er godt for tiden, ifølge Øye.

Les også: - Veldig sjelden vi ser hytter til den prisen

- Tilbakemeldingene vi får fra meglerne, er at det selges bra med fritidsboliger. Mange velger å investere i det, forklarer han, men legger til at det kan ta lang tid før man får solgt en hytte i denne prisklassen.

- Det kan ta veldig lang tid. Man er avhengig av å treffe den rette kjøperen, og markedet er smalt. Men treffer man, kan det gå veldig raskt, sier Øye.

Les også: Solgt for 1,7 millioner over prisantydning

Populært skiområde

At hytta ligger i Gjevilvassdalen, som er et populært mål for folk som liker å gå på langrenn, mener han kan øke populariteten for eiendommen.

Les også: Her tok budrunden helt av

- Tendensen er at stadig flere trekker mot langrennsområder. Men samtidig ser man at det blir populært med mindre hytter eller leiligheter i slike områder. Så det er ting som taler både for og i mot her, sier Øye.

- Sjelden vare

Megler i DNB, Per Hårstad forteller at den tekniske verdien på eiendommen ligger på nærmere 17 millioner kroner. Likevel har han valgt å sette prisen til 9,7 millioner.

Les også: Derfor gikk denne boligen nesten 1,8 millioner over takst

- Jeg tror ikke man skal over ti, selv om hytta nesten ikke er brukt, sier Hårstad, som legger til at beliggenheten trekker salgsprisen ned.

- Hadde denne ligget på Hafjell, så ville nok prisen vært opp imot verditaksten, for dette er sjelden vare, sier Hårstad.

På forsiden nå