Jobbet utover kvelden for å få Fosen Yard på beina

Håper å starte arbeidet med Hurtigrutens skip til uken.

Mandag skal det holdes et møte mellom ledelsen i Fosen Yard, Rissa Invest og Rissa kommune. Bildet av verftet er tatt ved en annen anledning.  Foto: Ole Martin Wold

Saken oppdateres.

- Det blir kommunestyremøte for åpne dører i morgen tidlig.

Det opplyste ordfører Ove Vollan i Rissa kommune sent mandag kveld.

Da jobbet man fortsatt med å få på plass det siste før Fosen Yard kan begynne arbeidene på Hurtigrutens skip. Eierselskapet av verftstomta i Rissa, Fosen Yard og kommunen hadde vært i møter for å få på plass de siste detaljene.

Situasjonen var denne:

  • Rissa Invest eier fortsatt verftstomta gjennom selskapet Fosen Mek Holding. Tomta ble kjøpt opp av konkursboet etter Noryards Fosen for å sikre videre drift. Men planen er at tomta skal overdras til driftsselskapet Fosen Yard så raskt som mulig.
  • Fosen Yard har ennå ikke begynt å ansette arbeidere til verftet. Eierstrukturen er heller ikke offentlig.
  • Det første skipet fra Hurtigruten ankom Rissa søndag kveld. Planen er at den skal dras inn i dokken allerede tirsdag, slik at arbeidet kan starte i løpet av uken.
  • Hvis overdragelsen av verftstomta ikke skjer fra Fosen Mek Holding til Fosen Yard i løpet av dagen, må kommunestyret i Rissa på tirsdag ta stilling til om kommunen skal påta seg en garanti for at kommunen overtar verftstomta hvis Fosen Mek Holding ikke klarer sine forpliktelser overfor konkursboet. Blir tomta overdratt til Fosen Yard i løpet av dagen, blir det kun en informasjonssak i kommunestyret.

LES OGSÅ: Trygve Hegnar: - Fosen Yard hadde ikke det billigste Hurtigruten-tilbudet (PLUSS)

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

- Ikke helt klart

Like etter klokken 15 mandag sier daglig leder i Fosen Yard, Anders Straumsheim, at det fortsatt jobbes for å få på plass det siste før selskapet kan begynne arbeidene på Hurtigrutens skip.

- Vi jobber med forberedelser i dag også, slik at vi er klare til å starte når vi skal starte. Nå bistår vi rederiet med det vi kan innen de fullmakter, lover og regler som finnes, sier Straumsheim.

Han kan ikke si mer om ansettelser eller eierstrukturen.

- Vil Fosen Yard ta over verftstomta i løpet av dagen?

- Det er ikke sikkert ennå, sier Straumsheim.

Viktig møte mandag

Mandag formiddag fortalte styreleder i Rissa invest, Olbert Aasan, at det har vært løpende dialog mellom ledelsen i Fosen Yard, Fosen Mek Holding og ordfører Ove Vollan i Rissa gjennom hele helga. Mandag møttes partene.

- Vi jobber offensivt for å få på plass de siste detaljene. I dag skal vi ha et møte, forhåpentligvis kan det meste bli avgjort her, sier Aasan.

- Hva er det som gjenstår før alt er på plass?

- Ikke så mye. Vi skal finpusse planen vår, så skal vi få det på plass, sier Aasan.

Ordfører Ove Vollan (H) i Rissa sier at planen fortsatt er at tomta skal overdras til Fosen Yard før tirsdagens kommunestyremøte. Han kan imidlertid ikke gi flere detaljer ut over dette.

LES OGSÅ: Hurtigruten ga oppdrag verdt 550 millioner til Fosen Yard

Ansatte: – Ikke hørt noe

Øyvind Kimo, som var klubbleder i Noryards Fosen frem til konkursen, sier at han mandag formiddag ikke har fått mer informasjon om hvor mange ansatte som trengs i første fase av ombyggingen av Hurtigrutens skip MS Spitsbergen. Han vet heller ikke når arbeidet skal starte.

- Jeg har fått noen telefonsamtaler fra tidligere ansatte i løpet av dagen som lurer på hva som skjer. Men foreløpig har jeg ikke noe jeg kan fortelle dem. Jeg skulle gjerne hatt litt mer informasjon, sier Kimo.

Her kan du se hvordan det har blitt jobbet for å redde videre drift ved verftet i Rissa etter at Noryards Fosen gikk konkurs 16. oktober i år (PLUSS).

På forsiden nå