Dette er videoen som viser planene for den nye delen på Torgkvartalet Kjøpesenter.

Den er allerede sett 8300 ganger på Facebook, og Alf Joachim Vennatrø, administrerende direktør i Vennatrø Gruppen, forteller at folk er positive til planene.

Annerledes uttrykk

- Nå begynner det endelig å skje noe, og tilbakemeldingene har vært veldig gode, forteller han.

Planene for tilbygget er utviklet i samarbeid med Skanska og akritektbyrået AMB Arkitekter i Oslo. Filmen tyder på at det er i ferd med å skje noe på tomta som etter å ha vært til salgs i fem år ble solgt til Vennatrø Gruppen for 22 millioner tidligere i år.

- Det er noen som synes det er litt snedig at det nye tilbygget skiller seg ut fra stilen på den andre bebyggelsen i området, men de fleste er positive. Jeg synes det kan være bra med noe som er litt annerledes. Dessuten er ikke bygget så høyt, og det passer fint inn i miljøet, legger han til.

Fra før eier Vennatrø Gruppen Torgkvartalet og flere andre eiendommer i Stjørdal sentrum, deriblant Mindes hus og NTE-bygget.

Ønsker seks etasjer

Når utbyggingen kan begynne avhenger av reguleringer fra kommunen.

- Politikerne i kommunen ønsker at vi bygger seks etasjer i stedet for tre. De vil ha leiligheter i tillegg til næringsbygg, men det er ikke noe vi ønsker.

- Problemet om man skal bygge boliger blir parkeringsløsninger. Vi trenger det arealet vi har tilgang på til parkeringsplasser. Vi kommer ikke til å bygge boliger, og dersom kommunen gjennom en reguleringsplan foreslår at nybygg må ha det kommer vi ikke til å bygge. Det blir tre etasjer næringsbygg eller så blir det ingenting, sier han.

Byggestart på nyåret

Vennatrø er på sin side positiv til planene, og tror på at byggingen kan starte om få måneder.

- Dersom alt kommer på plass har vi lyst til å begynne å bygge i februar eller mars 2016.

- Det er det som er planen nå, så får vi se om det passer med planene til kommunen, avslutter han.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.