Like før klokken 20 onsdag kveld gikk daglig leder Anders Straumsheim i Fosen Yard, Rissa-ordfører Ove Vollan og daglig leder og styreleder Olbert Aasan i Rissa Invest inn til møte på verftet i Rissa.

Til stede var også Benjamin Schei, styreleder i Fosen Mek Holding, selskapet som kjøpte verftseiendommen fra konkursboet etter Noryards Fosen.

Dette selskapet ble inntil onsdag kveld eid av Rissa Invest, som igjen eies av Rissa kommune, Rissa Kraftlag og Stadsbygd Sparebank.

Aksjene overført

Planen var at Fosen Yard overtar verftseiendommen denne uken, og det var dette som skjedde på møtet. Vollan og Aasan bekrefter til Adresseavisen at aksjene i Fosen Mek Holding ble overført til Fosen Yard.

Fosen Mek Holding skal betale for 7,26 millioner pluss avgifter til boet for verftseiendommen til sammen 7,39 millioner. Pengene må betales innen 15. november

Generalforsamling avholdt

Ifølge Anders Straumsheim ble også den første generalforsamlingen i Fosen Yard avholdt ved verftet onsdag. Men det er fortsatt ikke kjent hvem som går inn på eiersiden, foruten Rissa kommune og Rissa Invest som har vedtatt å gå inn med henholdsvis to millioner og én million kroner.

– Alt rundt eierforholdene er vi nødt til å komme tilbake til, og det kan fort ta litt tid, sier Straumsheim.

Straumsheim sier at hvem som er interessert i å gå inn på eiersiden er underlagt konfidensialitet, men at det dreier seg om både internasjonale og nasjonale aktører.

– Eierne til stede

Han sier at eierne var til stede på generalforsamlingen onsdag, men at det kan ta et par uker før den endelige strukturen er klar.

Straumsheim vil heller ikke si hvor mye egenkapital Fosen Yard vil ha, men sier at det vil være nok til å gjennomføre kontrakten med Hurtigruten som er på 550 millioner kroner.

- Men det vil være viktig å få på plass en struktur med partnere og eiere som gjør at vi kan løfte nybyggingsprosjekter, sier han.

Straumsheim er fungerende verftsdirektør. Han vil foreløpig ikke si hvem som sitter i styret i Fosen Yard.