Nå har Rørosmeieriet åpnet nytt øko-meieri

Gir Rørosmeieriet større kapasitet til vekst og større produktutvikling.

Meieribestyrer Trond Vilhelm Lund sto for åpningen av Rørosmeieriets nye anlegg i Tolga onsdag formiddag.  Foto: Gunhild Sund Bellsli/Rørosmeieriet

Saken oppdateres.

- Vi har nå åpnet Norges mest moderne meieri. Nå er vi godt rustet til veksten som kommer, sier meieribestyrer Trond Vilhelm Lund i Rørosmeieriet AS.

Sammen med ordførere, Innovasjon Norge, bankforbindelser, investorer, Bondelaget, Coop og andre feiret han onsdag åpningen av meieriet i Tolga i Hedmark.

Les også: - Vi blir nedringt av folk som lurer på hvor yoghurten kan kjøpes

Stor investering

Rørosmeieriet har hatt en investeringsramme på 28 millioner kroner for anlegget, som blir en ny avdeling av selskapet, plassert i Tolga Næringspark, tidligere Tine Tolga. Det økologiske meieriet i Røros ble etablert i 2001 av fire tidligere Tine-ansatte da Tine la ned sitt meieri. Nå er altså virksomheten utvidet med nytt meieri.

- På Tolga skal vi produsere søtmelk av typen ekstra lett og lettmelk for Coop under øko-merket Änglamark. Denne produksjonen har vi hittil hatt sammen med produksjon under eget merkevare ved meieriet i Røros. Nå får vi frigitt ressurser der til å jobbe enda mer systematisk med egen produktutvikling, sier Lund.

Rørosmeieriet har produsert for Coop siden 2010. Med Coops oppkjøp av Ica øker nå leveringen til Coop og ifølge dagligvareaktørens folk på åpningen i Tolga onsdag, er leveringen nå på 4,3 millioner liter økologsik melk til Änglamark.

- Når Coop nå vokser, har vi muskler til å være med, sier Lund.

Avtale med Norgesgruppen

I september sikret øko-meieriet en svært lukurativ leveringsavtale med Norges største dagligvareaktør, nemlig Norgesgruppen. Avtalen innebærer levering til 190 Meny-butikker og 270 Spar-butikker landet over.

Les også: Økomelk fra Røros i alle landets Meny og Spar

Som Adresseavisen tidligere har fortalt, har Rørosmeieriet nær firedoblet omsetningen de siste fem årene og nesten femdoblet overskuddet. En sterk relativt jevn økning år for år er kronet med et realt bunnlinjebyks fra 2013 til 2014: En økning i omsetning med 57 prosent til 73 millioner kroner. Resultatet før skatt er forbedret med 76 prosent på ett år, til 8,2 millioner kroner i 2014. Og omsetningsveksten fra 32 millioner første halvdel av 2014 til 43 millioner samme periode i år.

Rørosmeieriet AS
  • Økologisk meieri etablert i 2001 av fire ansatte ved Tine da Tine la ned sitt meieri på Røros.
  • Hovedkontoret og meieriet ligger i Røros og i løpet av høsten tar Rørosmeieriet i bruk nytt meieri i Tolga. Har 22 ansatte og regner med å ansette to nye i løpet av høsten 2015.
  • Største eier er bondeeide Økomat Røros SA (28,95 %) og Oslo-baserte Stratel AS (23,16%).
  • Meieriet har også leieproduksjon av økologisk melk for Coop. Omtrent halvparten av omsetningen kommer fra leieproduksjon.
  • Produktsortimentet består bare av økologiske varer: Cottage cheese, Ekstra lettmjølk, Fløte, Helmjølk, Lettmjølk, Rørosrømme, Rørossmør, Yoghurt og Skjørost fra Røros. Størstedel av omsetningen kommer fra Rørossmør.
  • Kilde: Rørosmeieriet AS
På forsiden nå