Verftsansatte i Rissa skal møte på jobb på mandag

Ombyggingsarbeidet av det første Hurtigruten-skipet starter i Rissa på mandag.

Rune Kimo som jobbet ved Noryards Fosen frem til konkursen 16. oktober, har fått beskjed om å møte opp på verftet igjen nøyaktig én måned etter konkursen. 16. november er han sannsynligvis i arbeid igjen for det nyopprettede selskapet Fosen Yard.  Foto: Ole Martin Wold

Saken oppdateres.

Torsdag bekrefter Rune Kimo, som var ansatt ved Noryards Fosen frem til konkursen, at han har blitt bedt om å møte på jobb.

- Jeg ble oppringt av formannen min. Han spurte om jeg kunne komme på jobb på mandag, forteller Kimo.

Fra før av har et titall personer allerede jobbet gratis på verftet på Kvithyll i Rissa for å bistå Hurtigruten med å gjøre skipet Norway Explorer klar til ombygging. Når verftet i Rissa har bygget det om, skal det får navnet MS Spitsbergen.

Ikke ansatt ennå

Kimo var før konkursen ansatterepresentant i verkstedklubben ved verftet i Rissa. Han er utdannet mekaniker, men har foreløpig ikke fått informasjon om hvilket arbeid han skal begynne med på mandag.

- Jeg regner med å få klarhet i dette når jeg kommer ned til verftet på mandag, sier Kimo.

- Har du fått en arbeidskontrakt ennå?

- Nei, det regner jeg også med at ordnes på mandag, sier Kimo.

Han vet foreløpig ikke hvor mange av de tidligere arbeiderne ved verftet som har blitt bedt om å møte opp.

Trappes opp neste uke

Kimos formann, Åge Albert Engvik som leder maskin-avdelingen ved verftet, bekrefter at han så langt har kalt inn tre-fire mann. Men i løpet av neste uke kommer det til å trappes opp med ansatte på verftet.

- Samtidig som min avdeling tar inn folk, tar også de andre avdelingene inn folk. Jeg har ikke eksakt oversikt over hvor mange de andre avdelingene tar inn, men fra mandag-tirsdag vil det være noen titalls mann på verftet. Så trappes det opp utover neste uke, forteller Engvik.

Det første verftet skal begynne med er å rive ut alt av inventar fra skipet. Engvik forteller at det skal bli en «helt ny båt» når de er ferdige med den.

Fosen Yard eier verftstomta

Onsdag ble det holdt generalforsamling i Fosen Yard. I løpet av dagen ble det også holdt et møte med Rissa kommune og Rissa invest hvor verftstomta overdratt til det nye selskapet Fosen Yard.

Måten det skjedde på var at Fosen Yard kjøpte opp aksjene i selskapet Fosen Mek Holding, som frem til da hadde vært ei av Rissa Invest. Fosen Mek Holding kjøpte verftstomta opp fra konkursboet etter Noryards Fosen, kun kort tid etter konkursen.

Det er klart at Rissa kommune går inn med to millioner kroner i Fosen Yard, mens Rissa invest går inn med én million. Rissa Invest eies av Rissa kommune, Rissa kraftlag og Stadsbygd sparebank. Hvem de andre investorene er ønsker ikke Fosen Yard å gå ut med.

LES OGSÅ: - Fosen Yard hadde ikke det billigste Hurtigruten-tilbudet (PLUSS)

På forsiden nå